Gaziantep'te patlama: Şehit ve yaralılar var!

Gaziantep'te polisin hücreevine düzenlediği operasyon sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 polis şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

GİRİŞ 16.10.2016 13:56 GÜNCELLEME 16.10.2016 16:23
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın  hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristler,  kendilerini patlattı. Olayda yaralıların olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, Gaziantep Üniversitesi karşısındaki 500 Evler Mahallesinde tespit edilen hücre evine operasyon düzenledi. Zırhlı polis araçları eşliğinde yapılan baskın sırasında canlı bomba kendini patlattı.

İKİNCİ CANLI BOMBA POLİSLE ÇATIŞTI

Patlamanın ardından bölgede büyük panik yaşandı. İkinci canlı bombanın ise polisle çatıştığı öğrenildi. Patlamada yaralı polislerin durumu hakkında bilgi alınamazken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları da yönlendirildi.

3 ŞEHİT, 10 YARALI VAR

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Hücre evi baskınında 3 polis şehit oldu, 4’ü Suriyeli 8 kişi yaralandı” dedi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden  bilgi aldı. Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri  Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı  bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın  hücre evinin tespit edildiğini söyledi.  Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında  teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, kentin huzur ve  güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir  kararlılıkla süreceğini vurguladı.

BAŞSAVCILIK: "OLAYIN FAİLLERİ HAKKINDA BİR TAKIM BİLGİ VE BULGULARA ULAŞILDI"

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, polis ekiplerinin terör örgütünün hücre evine yaptıkları baskın sırasında yaşanan patlamanın fail veya failleri hakkında yoğun bir çalışma yapıldığını, bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığını bildirdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ’’16 Ekim 2016 Pazar günü öğle 12.45 saatlerinde Gaziantep Şahinbey ilçemiz Beşyüzevler Mahallesi’nde ilimiz Emniyet Müdürlüğü’nce terör örgütü mensuplarının ikamet ettiği eve yapılan operasyon sonucu, örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlatmak suretiyle 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir.

Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağı saygıyla duyurulur’’ denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 72
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    3 tane aslan gibi abimizi şehit verdik. Artık milletimizde duyarsızlaştı. Lanetlemekten başka bişey yapmıyoruz.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    neden içeri giriyorsunuz yahu atın gaz ı çekilin
    Cevapla
  • tek gercek allah 7 yıl önce Şikayet Et
    neden illaki canli almak isteniyor vurun patlatin gitsin ah ah yine cigerimiz yandi ah .
    Cevapla
  • Mars 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum
    Cevapla
  • fedai 7 yıl önce Şikayet Et
    bu illa canlı teslim alma olayı nedir allah aşkına. yahu amerikada polis kendine tehdit hissettiği an vuruyor.
    Cevapla
  • a b 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah RAHMET EYLESİN şehitlerimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!