Tuğlalar üzerinde ders çalışan Öğmen'e destek

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde tuğlaların üzerinde ders çalışan çocuk Türkiye Öğrenci Meclisi'ni harekete geçirdi.

Tuğlalar üzerinde ders çalışan Öğmen'e destek
Tuğlalar üzerinde ders çalışan Öğmen'e destek
GİRİŞ 19.10.2016 10:56 GÜNCELLEME 19.10.2016 11:06

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hendek ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlarda evleri yıkılanlar arasında bulunan 7 kişilik 'Öğmen' ailesinin yıkıntılar arasında ders çalışan çocukları, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Mahmut Ekrem Varol'u harekete geçirdi.

İlçeye gelen Varol, çocukların ders çalışması için masa, kırtasiye, giyim malzemeleri getirirken, ailenin onarmaya çalışıldığı evin de boyasının yapılmasına yardımcı oldu.

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 78 gün süren sokağa çıkma yasağında sürdürülen operasyonlar sırasında birçok ev kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçeye dönen aileler zor günler yaşamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan 7 kişilik Öğmen ailesi de bunlardan biri. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan aile kiralık ev bulamayınca geçici olarak yakınlarının evine yerleşti. 7 nüfusla oldukça zorlanan aile yıkılan evlerini tekrar onarmaya başladı. Kalıcı bir işi bulunmayan Resul Öğmen 7 nüfus ve okuyan 5 çocuğuyla oldukça zor günler geçirdiğini söyledi.

Ailenin çilesi haber olunca, özellikle ailenin 6'ncı sınıf öğrencisi Zübeyt Öğmen'in yıkılan evlerinin onarılması için hem babasına yardım edip, hemde tuğlaların üzerinde ders çalışması Türkiye Öğrenci Meclisi'ni harekete geçirdi. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Mahmut Ekrem Varol, Yüksekova'ya gelerek, tuğlaların üzerinde ders çalışan Zübeyt Öğmen'i ziyaret etti. Öğmen ailesinin haberini görünce hemen araştırmalara başladıklarını anlatan Varol, şöyle konuştu:

"Vakit kaybetmeden hemen geldik. Buraya bir 'Allah rızası olsun' yani Kürtçe ‘Huda te razibe’ için geldik. Yüksekova’ya gönüller yapmaya, hep beraber meyvesini alacağımız tohumlar saçmaya geldik. Bize 'gitme orada terör var' diye söyleyen oldu mu? Oldu. Bizde en büyük terör ön yargıdır. Evden çıkarken annem 'Allah yolunu açık etsin şeytandan, düşmandan muhafaza etsin' dedi. Bende gitmemek için bir sebep yok diyerek yola çıktım. Kardeşim Zübeyit Öğmen evinin önündeki tuğlaların üzerinde ders çalışıyor. Biz de nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle geldik. Bu konuda haberi yapan muhabir arkadaşımıza da görüştük. Türkiye'de 18 milyon öğrenci arkadaşımızın her derdine, her meselesine koşmaya talibiz. Herkesi de bu çabamıza ortak olmaya davet ediyoruz." 

"ÇALIŞMA ORTAMI YOK" 

 Öğmen ailesinin öğrenci çocukları için çalışma masası, kıyafet, kırtasiye ve buna benzer yardım malzemeleri de getiren Varol, "Evi yerinde gördük. Kardeşimizin çalışabilecek bir ortamının olmadığını da gördük. Bugünde Zübeyit’in derslerini sıcak bir ortamda çalışabilmesi için kendisine ve kardeşlerine ait bir odayı döşedik. İnşallah kardeşimiz bu sıcak ortamda derslerine çalışarak hedeflerine ulaşır" dedi.

ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI 

Yüksekova’ya atanacak öğretmenlere de bir çağrıda bulunan Varol, "Buraya atanan kıymetli öğretmenim, buraya mutlaka gelin. Burası anlatıldığı gibi değil. Burada yaşayan insanlar cana yakın insanlar. Buraya gelmelisiniz. Kardeşim okula gelip, okudukça ve bilinçlendikçe terör örgütleri onlara dokunmayacaktır" diye konuştu. 

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Mahmut Ekrem Varol'un yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Zübeyit Öğmen ise, "Çok mutluyum artık bir çalışma masam var. Ekrem abi gelip boya alıp hem evimizi hem de odamızı boyadı. İçine halı serdi. Aldığı çalışma masasını kurdu. Bana, kardeşlerime ve aileme kıyafet aldı. Mutfak için gıda malzemeleride aldı. Çok mutluyum. Bizimle çok ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu