Erdoğan, güvenlikte yeni stratejiyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, güvenlikte bekleyerek savunma döneminin bittiğini, tehdit unsurunun kendi bölgesine gidileceğini açıkladı.

GİRİŞ 19.10.2016 13:45 GÜNCELLEME 19.10.2016 15:12
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 28. Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin artık tehdit unsurlarının gelip saldırmasının beklenmeyeceğini, gerektiğinde sınır ötesinde müdahale yapılacağını ifade etti.

Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında yeni askeri strateji geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Buna göre, asker artık saldırı olmasını beklemeyip, sahaya çıkıp terörist aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu stratejinin artık sınır ötesine taşındığını açıkladı.

MİSAK-I MİLLİ KONUSU

Erdoğan, savunmada 1923'ten bu yana mevcut sınırları korumak üzere bir anlayışı varolduğunu, bunun da yanlış bir anlayış olduğunu belirterek, ''Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır.

'BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ'

Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiye'yi 1923'ten beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu veOsmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.'' ifadelerini kullandı.

'1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ'

Erdoğan ayrıca o dönem politikalırının güncelliğini yitirdiğini söylerek, şu ifadeleri kullandı:

''Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.''

'NEREDELERSE ORAYA GİDECEĞİZ'

Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terkettiğini söyleyen Erdoğan, ''Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz.'' dedi.

'MUSUL'DA OLACAĞIZ'

Erdoğan Musul meselesi için de önemli açıklamalarda bulundu. 'Musul'da olacağız' diyen Erdoğan, ''Hava unsurlarının operasyonuna katılması konusunda ABD ile mütabakata varıldı. İnşaallah, diğer unsurlarda ilerleme olacak.'' şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, ''Türkiye'nin Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriye'deki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin.'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 105
  • özgür sular 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar yanındayız reis
    Cevapla
  • ispirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür anladılar..
    Cevapla
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlar bu sosyal yapının kılcal damarıdır, başkan ise kalptir, kalp kanı kılcal damarlara oradanda hücrelere iletir , onun için cumhurbaşkanı bu tür mesajları en çok muhtarlara hitapta iletmektedir , yöntem yenidir ve çok iyidir
    Cevapla
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Hertürlü entrikayı çeviren ve bunu amerikanın menfaati desturuyla , bir önkabul olarak her kesime kabul ettiren abd ye karşı işit i kullanmak ve yönlendirmek, amerikanın anlayacağı lisandır
    Cevapla
  • Musullu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne arkandayız reiss
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir