Sakarya'da büyük panik

Sakarya'da 2'si doktor 11 kişide radyoaktif madde bulundu

GİRİŞ 20.10.2016 15:20 GÜNCELLEME 20.10.2016 16:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken, personel dışarı çıkarıldı. Çocuğun evinde yapılan ilk ölçümde radyoaktif madde tespit edilemedi. Ölçüm yapması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanlar çağırıldı.

Arifiye Neviye Mahallesi'nde yaşayan Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.'nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı. Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Eyüp B.'yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) haber verildi.

EVİN BULUNDUĞU SOKAK BOŞALTILDI, MASKE DAĞITILDI

AFAD ekipleri Arifiye'deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

AFAD ekipleri Eyüp B.'nin evinde yaptığı ilk incelemelerde radyasyon tespit edemedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanların Arifiye'deki ev ile doğumevine gelmesi bekleniyor.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi Başhekimi Yakup Tomak, "Şu anda hasta kabulünü durdurduk. Ölçüm yapılmasını bekliyoruz. Hastaları Serdivan'da bulunan hastaneye yönlendiriyoruz" dedi.

YORUMLAR 19
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin altında çok başka işler var.
    Cevapla
  • Safa AK 7 yıl önce Şikayet Et
    Maske ne işe yarayacak ki? Sorusunu şöyle cevaplayayım. Ortamda radyoaktif toz var ise ve herhangi bir şekilde solunur ve ya yutkunma yolu ile vücuda girişi olursa ölümcül sonuçlar doğurması muhtemeldir. Bence yakın yerlerde yiyecek içecek tüketimine dikkat edilmelidir
    Cevapla
  • rüyacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Şurda ne biçim insanlar var normal bişeymiş gibi yorum yapiyorlar Allah kimsenin başina vermesin bunun üstüne devlet gitmeli yoksa bit pire gibi yayilir Allah sifa versin
    Cevapla
  • tahmin 7 yıl önce Şikayet Et
    komplo teorisi sevenlerin aklina acaba bize mesaj mi veriliyor diye geliyor. ama tabiki bir kuşunun akla getirdiği düşünceden ibaret. anlamadım radyasyonun insaatta ne işi var? kim koydu veya birakti o metali oraya?
    Cevapla
  • Nilgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Radyasyon tedavisi grdüm hastaliğimdan dolayi doktorlar korunmak için kurşun önlük giyiyorlardi yaþiğim odanin duvarlarida kursun kapliydi maske ne alaka amlamadim
    Cevapla
  • tahmin 7 yıl önce Şikayet Et
    senin durumundaki radyasyon miktarı çok daha yüksek olabilir. ama belki de bilgisizlikten küçük bir önlemle yetiniyorlardir. bilenler söylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?