İran medyasının Türkiye yalanı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, İran medyasında dün yer alan, İran Dışişleri Bakanlığına çağrılmasıyla ilgili haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İran medyasının Türkiye yalanı
İran medyasının Türkiye yalanı
GİRİŞ 22.10.2016 02:26 GÜNCELLEME 22.10.2016 04:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, İran medyasında dün yer alan, İran Dışişleri Bakanlığına çağrılmasıyla ilgili haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldığı iddialarına ilişkin 13 Ekim Perşembe günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Türkiye-KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir ortak bildiri kabul edildiğini hatırlatarak, İran Dışişleri Bakanlığının kendisini bu konuyla ilgili geçen hafta cumartesi günü bakanlığa çağırdığını ve konuya ilişkin görüşlerini paylaştığını ifade etti.

Kendisinin pazar günü bakanlığa giderek konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

"İran Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta çağrılmam, dün, İran medyası tarafından, 'Bazı Türk devlet adamlarının Musul ile ilgili İran'ı hedef alan açıklamaları hakkında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı' şeklinde servis edildi. Oysa Dışişleri Bakanlığında yaptığım görüşmenin bu konuyla bir ilgisi yoktur. Üstelik görüşmenin zamanlamasıyla ilgili de yanlış bir izlenim uyandırılmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yezit nesil hiç bir zaman Müslüman dostu olmamıştır.Kendilerini kesinlikle müslüman diye nitelemesinler bu ermeni yezitler yahudi dostudur ve bence ilk vurulması yok edilmesi gereken ülke bozuntusu iran denen yezit neslidir.Sonrasında elbette dünya içindeki yahudiler gebertilir.
    Cevapla
  • zaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyemin hiç dostu yok hep düşman komşularımız kıskanıyorlar türkiyemi iyi demekki türkiyem güçlü inşaallah dahada iyi olacağız allahın innayeti ile
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    iran'ın neyi doğru ki?
    Cevapla
  • dostluk 7 yıl önce Şikayet Et
    iranla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz.batılılar aramızı açmak istiyor...
    Cevapla
  • alis 7 yıl önce Şikayet Et
    batidan ziyade icmizdeki suudi usaklari izin vermiyoki !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?