Ayasofya'da ezan okunması o ülkeyi rahatsız etti

Ayasofya Müzesi'nin ibadete açık olan bölümü Hünkar Kasrı'na, Diyanet tarafından uzun yıllardan sonra ilk kez asaleten imam atandı.

GİRİŞ 22.10.2016 14:58 GÜNCELLEME 22.10.2016 16:35
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen yapılarından biri olan Ayasofya, 916 yıl kilise, 482 yıl cami olarak hizmet verdi. Bakanlar Kurulu'nun kararıyla 1935'te müze olarak kapılarını ziyarete açan Ayasofya'nın imam kadrosu ise korundu.

AYASOFYA'DA EZAN OKUNDU

İbadete 1991'de açılan Ayasofya Müzesi Hünkar Kasrı'nda öğle ve ikindi namazları kılınırken, bu vakitlerin ezanları da Sultanahmet Camisi ile karşılıklı okundu.

YUNAN BAKAN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ayasofya'da ezan okunmasını protesto ederek İstanbul ziyaretini iptal etti. Bakan Kammenos, Fener Patriğinin 25. yıldönümü etkinliklerine katılmak için İstanbul'a gelecekti.

YORUMLAR 194
  • Atilla 7 yıl önce Şikayet Et
    Çokta tın gelme
    Cevapla
  • Realite 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelmessen gelmeee gelmessen gelme
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Cennet mekan Fatih Sultan Mehmed Han'ın bize emaneti olan, Ayasofya mescidine ilgisiz kalmamak, masa başında kaybedilen mebedimizi sahiplenmek adına, Fatih in evlatlarını, İstanbul un gerçek sahiplerini her vakit Ayasofyada namaz kılmaya davet ediyoruz.Haçlı-siyonist dünyasının yüzyıllardır bir türlü kabullenemedigi FETHI MUBİNİN temel simgesi AYASOFYAYI EZANLA, NAMAZLA,HILALLE buluşturan RABBIME hamdolsun.Bu eşsiz Değere 5 VAKİT NAMAZI-AYASOFYADA- kılarak en büyük gerçek değerini vereceğiz insaAllah.
    Cevapla
  • serdar fakı 7 yıl önce Şikayet Et
    Slm arkadaşlar, iki habere çok ama çok sevindim, biri bu sayfadaki bu güzel habere bayıldım diğeri de saç dökülmemi keratin dip bakım yağı ile durdurdum. inanılmaz mutluyum. teşekkürler
    Cevapla
  • Malatyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahu ekber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı