FETÖ'nün gizli görüşmeleri ortaya çıktı!

FETÖ soruşturmasında gizli tanık, teröristbaşı Gülen'in ilişkiler ağını gözler önüne serdi.

FETÖ'nün gizli görüşmeleri ortaya çıktı!
FETÖ'nün gizli görüşmeleri ortaya çıktı!
GİRİŞ 24.10.2016 07:48 GÜNCELLEME 24.10.2016 07:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, 2015 yılının Kasım ayında ifadesi alınan gizli tanığın, örgütün düzenlediği gizli toplantıların içeriğinden darbe planına kadar FETÖ ile ilgili kamuoyuna yansımayan bilgiler verdiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın 25 Kasım 2015'te alınan ifadesinin detaylarına ulaşıldı.

Gizli tanık, üniversite yıllarında tanıştığı örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığını, mezun olduktan sonra da tamamen içlerine girdiğini anlatarak, "Ben ve benim gibiler ilk yıllarda vatan, millet, din duyguları ile cemaate hizmet etti." dedi.

Türkiye'de öğretmenlik yaptıktan sonra yurt dışında bu yapının açtığı okulda görevlendirildiğini belirten gizli tanık, görevi sırasında, cemaatin ismini kullanarak, Türkiye'den gelen cemaate ve başka yapıya ait insanları, çalıştığı ülkedeki iş verenler, ticaretle uğraşanlar, devlet başkanları, bakanlar ve üst düzey kamu görevlileriyle tanıştırdığını söyledi.

Gizli tanık, uzun yıllar bu yapının içerisinde kalması ve başarılı çalışmaları dolayısıyla "mütevelli heyeti"ne dahil edildiğini dile getirdi.

Uzun süre görev yaptıktan sonra gerek Türkiye'de gerekse çalıştığı ülkede bu yapıya ait üst düzey yöneticilerin vatan, bayrak, din değil, başka bir amaç peşinde oldukları anladığını ve bazı hatalarını sorgulamaya başladığını anlatan gizli tanık, bu yapıdan koptuğunu iddia etti.

Örgütün toplantıları

Mütevelli heyetine üst rütbedeki ''imamların'' alındığını, bu heyetle, bazen Türkiye'de, bazen Amerika'da, bazen de başka ülkelerde toplantıların yapıldığını anlatan gizli tanık, 2014 yılı Aralık ayında Fatih Üniversitesi Kampüsünde mütevelli heyetinin toplandığını, başkanlığını da FETÖ soruşturmaları kapsamında firari olarak aranan Mehmet Ali Şengül'ün yaptığını söyledi.

Gizli tanık, toplantıya, yapının üst düzey yöneticileri olan ve FETÖ soruşturma ve davalarında firari olarak aranan Mustafa Özcan, Suat Yıldırım, Mustafa Günay, Mehmet Ali Büyükçelebi, Yakup Kara, İrfan Durmaz (mali heyet başkanı), Şerif Ali Tekalan ile Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdürü'nün de katıldığını, ayrıca 2015 yılı Haziran ayında da İstanbul Ümraniye'de mütevelli heyetinin toplandığını ve başkanlığını yine Mehmet Ali Şengül yaptığını anlattı.

"Kürt iş adamlarını kullanın"

Gizli tanık, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin birçok yerde seçimi kazanması üzerine örgütün yaptığı planları anlattı. Gizli tanık, örgütün daha önce diyaloğa geçmediği Kürt halkı üzerinden yeni yöntemlere başvurduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"Haziran 2015 seçiminden önce, AK Parti'nin karşısında her bölgede ikinci parti kimse onun desteklenmesi hususunda alt birimlere talimat verilmesi kararlaştırıldı. HDP'yi, PKK yanlılığı nedeniyle halkın olumsuz karşılayacağı dikkate alınarak, bu durumda da 'Oradaki has daireyi toparlayın, (AK Parti'nin gitmesi için ne yapılabilir?) sorusunu onlara yöneltin, AK Parti'ye HDP dışında başka kimse zarar veremez. AK Parti'nin de gitmesi gerekir. Bu nedenle AK Parti'ye en yakın HDP'yi desteklemek gerekir. Bu da dini mübine yapılmış en büyük hizmettir.' algısını yerleştirin, talep sanki onlardan gelmiş gibi olsun fikri kararlaştırıldı.

'Kürt asıllı iş adamlarını yurt dışına çıkarın, onların bizim sayemizde para kazandıklarını işleyin ve daha çok bu iş adamlarını kullanalım.' dediler. 'Her ülke kendi lobisini kullanarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk yaptığı hususunda algı oluşturup, ikna edilmesi asıl önceliğimiz olsun.' denildi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Mustafa Günay'ın Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Brezilya dışişleri bakanlarını ziyaret ederek, bu konunun işlendiğini duydum.''

Örgütün yurt dışı yapısı

Örgütün yöneticilerinden İrfan Durmaz'ın yurt dışına görevlendirilecek kişileri seçerek, içinde Mustafa Özcan ve Dr. Ali Ursavaş'ın yer aldığı yurt dışı komisyonuna sunduğunu dile getiren gizli tanık, Gülen'e sunumları bizatihi "tüm imamların sorumlu imamı" olduğunu belirttiği Ali Ursavaş'ın yaptığı kaydetti.

Gizli tanık, "Ben yurt dışında gördüğüm kadarıyla bazı ülke büyükelçilerin, Paralel Yapı ile ilgili gerçek raporları Türkiye'ye vermediğini biliyorum. Bu nedenle de cemaat yurt dışında daha da güçlendi." değerlendirmesinde bulundu.

Örgüt yöneticilerinin yurt dışında karıştıkları yolsuzlukları da anlatan gizli tanık, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nde bir dönem genel müdürlük yapan Ünal Öztürk'ün derneğe gelen paraları eksik gösterdiği için görevinden alındığını, yine Mustafa Eker'in de yurt dışından iş adamlarını gezdirerek, örgütten habersiz komisyon aldığını ve bu bilginin de Mustafa Özcan tarafından saklandığını söyledi.

"Yurt dışında cemaat, devletin önündeydi"

Gizli tanık, devletin yabancı ülkelere atadığı ekonomi ateşelerinin doğru dürüst çalışmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Ama biz cemaat mensubu olarak çok çalışıyor ve kendi mensuplarımıza iş bağlıyorduk. Bu halen de böyledir. Bu vesile ile oradaki devlet yöneticileri ile irtibat sağlanarak, cemaatin daha da fazla reklamını yapıyorduk. Devletin çok ilgi göstermediği ülkelerde bu nedenle cemaatin beyanlarına devletten daha çok önem veriliyordu."

"FETÖ ile Ermeni, Yahudi, Mason liderleri hediyeleşti"

Gizli tanık, örgüt yöneticilerinden Mustafa Eker'in gittiği ülkelerde Ermeni diasporasından Noray Nakış ve Mason Birliği liderleriyle "Türkiye'de şu anda Ermenilerin bir numaralı destekçisi olarak cemaat, Ermenilere yapılan zulmün yanlış olduğunu her zaman söyledi. Fakat Recep Tayyip Erdoğan radikal İslamcı kafaya sahip olduğu için ve kendisini de halife ilan edeceği için bizi dinlemedi. O yüzden bize 'paralelci' sıfatını yakıştırdı. Bizi toplum gözünde itibarsızlandırmaya başladı" şeklinde Türkiye aleyhine konuşmalar yaptığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ogretmen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden içinde kalanlara lafım yok ama diğerleri nasıl hesap vereceksiniz ( tabi şimdi orda kalan kimse masum degildir
    Cevapla
  • huseyyn 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ülkeyi ve milleti şeytandan ve şeytanın hizmetçilerinden korusun
    Cevapla
  • yavuz abi 7 yıl önce Şikayet Et
    din ve devlet düşmanları bunlar kahrolsun daha beter olun yerindibine girin ki bu memleket bu millet bu din rahat etsin.
    Cevapla
  • davut 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah,ın diniyle alay edenleri Allah celle celalühü cezasını vermeyecekmi sandınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı