Telefonunu şarj eden vatandaştan duygulandıran not

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki bir camide cep telefonunu şarj eden vatandaş, imam ve cemaatten "helallik" istediği bir kağıt ile 1 lirayı camiye bıraktı.

Telefonunu şarj eden vatandaştan duygulandıran not
Telefonunu şarj eden vatandaştan duygulandıran not
GİRİŞ 24.10.2016 13:11 GÜNCELLEME 24.10.2016 13:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Alaplı ilçesi Aşağıdoğancılar Köyü Camisi'nde bir vatandaş, cep telefonunu şarj ettikten sonra caminin kütüphane bölümüne, üzerinde "Telefonu şarj ettik. Hakkınızı helal edin" yazılı bir not ve yanına 1 lira bıraktı.

Cami imamı Mevlüt Günesen, yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını, notu görünce çok duygulandıklarını söyledi.

"TELEFONU ŞARJ ETTİK, HAKKINIZI HELAL EDİN"

Bu tür örneklerin çoğalması gerektiğini ifade eden Günesen, "Ben izindeydim. Döndüğümde namazın ardından kütüphaneyi düzenlerken bir kağıt üzerinde 1 lira madeni para vardı.Çok dikkatimi çekmedi kağıdı atacakken üzerindeki yazıyı fark ettim. Yazıda, 'Telefonu şarj ettik. Hakkınızı helal edin' diye not yazıyordu. Çok duygulandım. Toplumuzda hala bu şekilde düşünen helal yollardan hayatına devam eden Müslüman kardeşlerimizin var olması beni çok mutlu etti. Bu kardeşimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Alaplı Aşağıdoğancılar köyü muhtarı Rahmi Yapar da "'Hakkınızı helal edin' diye not bırakmış. Biz o vatandaşa hakkımızı canı gönülden helal ediyoruz. Bu notu ve bozuk parayı camimizde saklayacağız. Cemaatimize bunu anlatacağız." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Camilerde çift elektirik saati kullanılmaktadır.aydınlatma saati devlet tarafından,priz saati cemaat tarafından ödenmektedir.
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence büyütülecek bir hadise değil.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Oğlunun pasosuyla metrobuse binen, altında arabayla as evinden yemek alan, akla hayale gelmeyen yöntemlerle kacak elektrik kullanan insanları gördükten sonra bu şeylere hasret kaldık....
    Cevapla
  • Kamu malu... 7 yıl önce Şikayet Et
    İmam ya da cemaatin "hakkımızı helal ettik" deme lüksü yok. Zira camii kamuya aittir. Allah kabul etsin diyip geçeksin imam efendi. Arkadaş öğrenemeyecez biz bu islamı!
    Cevapla
  • Oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Prizden gelen elektriği cemaat kendi öder Devlet sadece aydınlatma saatini öder.uzun zamandır camilerde ayrı elektrik saatleri kullanılmaktadır , dolayısıyla cemaatin cebinden çıkan bir para için helallik vermeleri doğru olmuş sayın arkadaşım
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    bol bol sadaka ve yardım yapan insan bu şekilde de yaparsa çok daha iyi olur.
    Cevapla
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    camiler umuma açık . o kişininde bu şekilde faydalanması zaten doğaldı. helallik istemek niye yardım yapan hayır yapmıyormu. bu kişide o hayırdan faydalanmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!