Toprağa gömülmüş uçak iddiasına açıklama

Orgeneral Ünal, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda geçmişte 50 Alman savaş uçağının toprağa gömülü olduğu iddialarıyla ilgli olarak, "Bunlar asparagas" dedi.

Toprağa gömülmüş uçak iddiasına açıklama
Toprağa gömülmüş uçak iddiasına açıklama
GİRİŞ 27.10.2016 15:01 GÜNCELLEME 27.10.2016 15:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, DHA muhabirinin, valilik çıkışında "Efendim, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ön bahçesinde toprağa gömülü uçaklar olduğu iddia ediliyor?” sorusuna, önce ellerini açarak, yanıt yok şeklinde işarette bulundu. Daha sonra da "Bunlar asparagas" yanıtını vererek makam otomobiline bindi.

Kayseri’de gömülü olduğu öne sürülen Alman yapımı Focke-Wulf FW-190 tipi savaş uçaklarının ABD’nin Marshall Planı dahilinde ortadan kaldırılıp toprağa gömüldüğü iddiası Amerikalı araştırmacı-yazar Stuart Kline tarafından gündeme getirilmişti. Stuart Kline, 50 Focke-Wulf FW-190 tipi uçağın gömülü olduğunu, bununla birlikte 2005 yılında Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığına konuyu taşıdığını, ancak sonuç alamadığını iddia etmişti.

YORUMLAR 10
  • turk 7 yıl önce Şikayet Et
    asparagas degilse o zaman seni ne yapalim pasa?
    Cevapla
  • Tuzlali 7 yıl önce Şikayet Et
    Cengiz topel hava ussunu kazin neler cikacak
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca general. Görevi devleti korumak; o yüzden devleti aciz duruma düşürmemek için tabii ki yalanlayacak. Yoksa herkes gibi oda durumun ciddiyetini biliyor. Asıl suç haber olsun diye bunu ona soranda. Ne bekliyordunuz doğrulamasını mı?!! Durup dururken generali günaha sokuyor. (Not: Devlet görevlileri devletin aleyhine olabilecek her türlü sözden kaçınırlar ve gerekirse devletin kusurunu örtmek için yalan konuşabilirler.)
    Cevapla
  • zmc 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar devlet sırrı niteliğinde ki bu bilgiler günlük konuşma malzemesi olmasın diye bu tarz açıklamaları makul karşılamak lazım.
    Cevapla
  • Mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD yardımına ilişkin verilen sözlere güvenmedikleri için Türk yetkililerin bu uçakları kaba parçalara ayırıp katranlı brandalara sardıkları parçaları da Kayseri'de "bilinen bir noktada" toprağa gömerek saklamış oldukları bilinmektedir. (wikipedi'den alıntıdır.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!