Korkulan oldu: Sınırdan giriş yaptı!

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'de paniğe yol açtı.

GİRİŞ 28.10.2016 06:18 GÜNCELLEME 28.10.2016 11:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'i de etkisi altına aldı. Merkez ve sınır ilçeleri Nusaybin ile Kızıltepe'de görüş uzaklığı yer yer 200 metrenin altına düştü.  Rüzgarla birlikte Mardin'i aniden kaplayan toz bulutları ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkiledi.

Kent sakinleri toz bulutları nedeniyle evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. Gündüz  havanın kararmasıyla birlikte sokak lambaları yakılırken, trafikte hareket halindeki araçlar ise, farlarını açmak zorunda kaldı. Dışarı çıkan bazı kişiler gün ortasında adeta akşamı yaşadı. Mardin'de sık sık toz fırtınasına şahit olduğunu belirten Mehmet Baran, tozdan dolayı dışarı çıkamaz hale geldiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Bugün çok kötü bir toz fırtınası yaşıyoruz. Nefes alıp vermekte zorlanıyoruz. Musul üzerinden DAEŞ'in zehirli gaz salınımı iddiaları üzerine de tedirginlik yaşıyoruz aslında. Bu konuda yetkililerden de bir açıklama bekliyoruz. Yani panik yaşıyoruz. Yetkililer bir açıklama ile bizi rahatlatabilir." 

Meteoroloji yetkilileri ise, Irak üzerinden gelen asitli gazın havanın gece yarısından sonra yağışlı olması halinde düşük bir olasılık bile olsa asit yağmuruna dönüşebileceği uyarısını yaptı. Yetkililer toz bulutunun etkisini sürdüreceğini belirterek, bölgede oturanları ve sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ALARM VERİLDİ

Bugün hava durumu tahminleri Musul'dan gelen kükürtlü yağmur bulutlarıyla ilgili oldu. Meteoroloji yeni hava durumuyla birlikte arka arkaya uyarılar geçti. İlk uyarı İstanbul'daki hava durumu için yapıldı, ardından Diyarbakır, Hakkari ve Gaziantep başta olmak üzere doğu ve güneydoğudaki iller için alarm geldi. 

YORUMLAR 13
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Gitti de gitti kiraz tarlam gitti
    Cevapla
  • ismailağa cemaati 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir musibet var.Bu musibetten ders çıkarmak her akıllı insan için şarttır.pkk hdp işid ve diğerleri bu toz dumanla buhar olup giderler inşaÂllah AMİNNNNNN.RABBİMİZ İYİLERİ MUHAFAZA ETSİN AMİN
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın lo ! chp ve pkkden tehlikeli değil !
    Cevapla
  • ülküdaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim orada yaşayan ve masum olan kürt kardeşlerimi korusun esirgesin hain olanıda kahr adıyla kahretsin
    Cevapla
  • anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    hani derlerya şimşek çaksa benden bilecekler, adam çıkmış son zamanlarda toz bulutlarından dolayı sıkıntı çekiyoruz yetkiler açıklama yapsın diyor, bunudamı devletten sorarsınız, '' Kula bela gelmez hak bela yazmayınca, Hak bela yazmaz kul azmayınca''
    Cevapla
  • Toz duman 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece o bölgede toz bulutu yok su an Kahramanmaraş merkezde bir sisin altında burasi içinde ayni yorumu yapabilecek misin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış