Yüz nakilli Acar'a cinayet davası şoku!

Uğur Acar ve 2 arkadaşı hakkında, Ramazan Kaya’nın ölümüyle ilgili ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açıldı.

GİRİŞ 28.10.2016 07:24 GÜNCELLEME 28.10.2016 11:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ve 2 arkadaşı hakkında, 2 yıl önce bozulan otomobilini yakmak isterken kendini yaktığı iddia edilen Ramazan Kaya’nın ölümüyle ilgili kasten öldürme suçundan dava açıldı. 7 Ekim 2014’te Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yaşanan olayda iddiaya göre, 33 yaşındaki Kaya, Acar (22) ve 2 arkadaşıyla birlikte alkol aldı. Kaya, gecenin ilerleyen saatlerinde evine dönmek üzere otomobiline bindi, ancak araç çalışmadı. Aracın bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki benzin bidonunu otomobile dökerek yakmak istedi. Kendi üzerine de dökülen benzin, Kaya’nın ağzındaki sigaradan dolayı birden alev aldı. Arkadaşlarının müdahalesiyle alevler söndürüldü. Ağır yaralanan Kaya, kurtarılamadı.

Manavgat Cumhuriyet Savcılığı, Ramazan Kaya’nın yaşamını yitirmesi üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Uğur Acar ve olay yerinde bulunan 2 arkadaşı hakkında Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten öldürme” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 13 Ekim’de görüldü. Uğur Acar duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti bunun üzerine Acar’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

DAVADAN HABERİ YOKMUŞ

Olayı yeni duyduğunu ve hakkında dava açıldığından haberi olmadığını söyleyen Uğur Acar, “Mahkemeden duruşmayla ilgili yazı gönderilmiş ama adres değişikliği nedeniyle bana ulaşmadı. Bu nedenle duruşmaya katılmadım. İlk duyduğumda şaka sandım. E-devletten baktığımda gerçekten dava açıldığını gördüm. Olaydan sonra ifade vermiştim. Yaşananları anlatmıştım. Olay tamamen kazaydı. Ramazan benim yakın arkadaşımdı. Uzun süre etkisinden kurtulamadım” dedi.

Habertürk

YORUMLAR 7
  • yiğido 7 yıl önce Şikayet Et
    Ona o yüzü verip kabirde kıyamet ve hesabı beklıyen kişi ..bu şahsın o yüz ile işlediği günahlara hissedar ve kabrinde azap çekiyorrr. İşte bu gibi yaratıcı ya isyankarlardan dolayı organ nakli caiz değil .
    Cevapla
  • Kayserli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda yetki sahibi değilsen fetva verip milletin aklını karistirma fetva makami misin?. Ameller niyetlere göredir. Senin mantığına göre bıçak satanlar katille ortak ve cehennemlik.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    İçki kötülüklerin anasıdır! başına bir bela gelmesi şaşılacak şey değil, binlerce benzer olay var.
    Cevapla
  • Tuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya haber de bir eksiklik var ya da muhabir yanlış anlamış. Benzini döken de yakmak isteyende Kaya. Kendi sigarasından alev alıyor. Dolayısı ile iki arkadaş söndürüyor. İkisinin de ifadesi aynı yönde ise aralarında husumet filan da yoksa niye kasten adam öldürmek oluyor onu anlayamadım.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    haklısın "Aracın bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki benzin bidonunu otomobile dökerek yakmak istedi. Kendi üzerine de dökülen benzin, Kaya’nın ağzındaki sigaradan dolayı birden alev aldı. " mahkemeye çağrılan Acar.
    Cevapla
  • ERMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Alkol al al sonra pişman ol. Umarım cezanı çekersin.
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Alkol almak ayrı kasten adam öldürmek ayrı şey. Sen alkol aldı diye kasten adam öldürme cezası mı vereceksin adama? Ayrıca ölen adam da alkol almış üstelik o kafayla ağzındaki sigarayla arabasını yakmaya kalkmış… Olaylar tam da sarhoş birisinin yapabileceği bir şey gibi görünüyor. Yanlışlıkla kendini yakan adamın suçunu başkasına hatta yanmaktan kurtaran adama atmak senin için adalet mi oluyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!