Konuşma kayıtlarının linkleri şifresiymiş

Büyüklü küçüklü harf, karakter, rakam ve pragraflardan oluşan 63 basamaklı şifre ile açılabilen ’Truecrypt’ sistemi deşifre oldu.

Konuşma kayıtlarının linkleri şifresiymiş
Konuşma kayıtlarının linkleri şifresiymiş
GİRİŞ 29.10.2016 11:57 GÜNCELLEME 29.10.2016 12:06
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Gülen’in görüntülerinin yüklendiği Youtube’taki konuşmalarının linklerini şifre olarak kullandıkları da saptandı.

İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, ’Yeğen’ rumuzuyla itirafçı olan örgüt yöneticisinin anlattıkları ve yanında getirdiği ’Muhtakip’ adlı özel muhasebe programı, örgüte dair pek çok karalıkta kalan konuyu aydınlattı.

Büyüklü küçüklü harf, karakter, rakam ve pragraflardan oluşan 63 basamaklı şifre ile açılabilen ’Truecrypt’ sisteminin deşifre olmasıyla yapılan üç dalga operasyonda, 79 örgüt mensubu tutukladı, 54 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Örgütün himmet ve kurban bağışlarından gizli yazışmaları, belgelerine, tüm kamu personeli fişleme kayıtlarına kadar yazışmaların yeraldığı programa bazı örgüt elemanlarının, Fethullah Gülen’in görüntülerinin yüklendiği Youtube’taki konuşmalarının linklerini şifre olarak kullandıkları da saptandı.

FETÖ/PDY’ye yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi süreci öncesinde yürüttüğü soruşturmada, üst düzey örgüt yöneticisi ’Yeğen’ rumuzuyla itirafçı oldu. FETÖ’nün ilk temellerinin atıldığı illerden birisi durumundaki İzmir’de örgütün işleyişi, gelecekteki planları ve faaliyetlerine yönelik dikkat çeken ayrıntıları ifadesinde anlatan gizli tanık, yanında getirdiği muhasebe kayıtlarıyla da, karanlıkta kalan pek çok noktayı aydınlattı. Kentte uzun yıllar örgütün üst düzey yöneticiliğini yapan gizli tanık, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki itirafları sırasında, ’muhtakip’ olarak isimlendirdikleri şifreli muhasebe kayıtlarını da teslim etti.

63 KARAKTER ŞİFRELİ PROGRAM, İŞLEYİŞİ ELE VERDİ

Gizli tanığın anlatımı sonrasında, 4 aşamalı, büyüklü küçüklü harf, karakter, rakam ve pragraflardan oluşan 63 basamaklı şifre ile açılabilen ’truecrypt’ sisteminde, çarpıcı bilgiler ele edildi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken programın, şifresinin tek bir karakterinin bile yanlış girilmesi durumunda anında içerisindeki bilgileri sildiği, açılsa bile bu kayıtların bulunamadığı tespit edildi. Bu kayıtların olası silinme olasılığına karşı tüm örgüt yöneticilerinin, mini SD kartlarda bu özel programı ve yedeklemeyi taşıdıkları gizli tanığın, itirafları arasında yer aldı.

YOUTUBE KONUŞMA KAYIT LİNKLERİ, ŞİFRE OLDU

Bu programın açılmasıyla, içerisinde sadece örgüte ait para kalıtlarının yer almadığı, yine şifreli olarak girilen Word, Excel, Power Point program dosyalarının da bulunduğu ortaya çıktı. Programda, örgütün para kaynakları, kimlerden himmet ve kurban bağışı adı altında para toplandığı, bu paraların kimlere verildiği, Pensilvanya’ya nasıl transfer edildiğine dair bilgilerin yer aldığı belirtildi. Bunun yanı sıra içerisine gizlenmiş Word, Excel, Power Point programlarında da, örgüt yöneticilerinin bulundukları il ya da ilçelerdeki polis, asker, öğretmen gibi kamu personeli ile vatandaşlara yönelik fişleme kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Bazı örgüt üyelerinin ise 63 karakterli şifreyi unutmamak için Fethullah Gülen’in Youtube’deki konuşmalarının linklerini şifre olarak kullandıkları da saptandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 33
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cezani versin, müslümana hizmet edecegine hristiyanlarla isbirligi yapiyor.
    Cevapla
  • Ftm 7 yıl önce Şikayet Et
    Sapikkkkkkkkk!!!!
    Cevapla
  • kasim 7 yıl önce Şikayet Et
    Karun gibi akıllarına çok güvenmişler akıbetleri ayni oldu
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Deccal ın ağlama rolü , ve bütün rolleri deşifre oldu
    Cevapla
  • kemalden 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapay deprem tehlilesi var. zilzal süresini bu adam boşuna seçmedi. istanbul tehlikede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...