DAEŞ baskınında Gülen kitapları ele geçirildi

Eskişehir'de 3 DAEŞ üyesinin evinde yapılan aramalarda 7 canlı bomba yapılacak malzemenin yanı sıra Fetullah Gülen kitapları çıktı.

GİRİŞ 02.11.2016 16:51 GÜNCELLEME 02.11.2016 17:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan DAEŞ operasyonu kapsamında 3 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 adet hassas terazi, 1 adet kimya sodyum hidroksit kutusu, fazla miktarda beyaz renkli yumuşak sabunsu madde, 50 santimetre uzunluğunda sargı teli, 2 adet yeşil renkli buton, iki adet küçük boy devre pili, çeşitli elektronik entegreler ile devre çizimleri, kimyasal madde, mukava, folyo ele geçirildi.

Diğer yandan soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda üyelere ait Bilecik’te bulunan bir köy evinde bomba yapmada kullanılan battaniye sarılı 43 kilogram amonyum nitrat, 16 adet dinamit lokumu, 47 kapsül, saniyeli ve infilaklı fünyeler, 12 kilogram tüp elde edildi.

Yakalanan malzemeler ile yaklaşık 7 canlı bombanın hazırlanabileceği öğrenildi. Gözaltına ki şüphelilerin sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

YORUMLAR 4
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö pkk chp hdp daeş bu ların birbiiyle bağlantısı var başlarıda abd ingiltere gavurlar...Dünya ya bu anlatılmalı iyi anlatılmalı..insanlar uyanmalı
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş,Pkk hepsinin kurucusu Fetö'dür.Hatta Türkiye cumhuriyetinde ne kadar terör örgütü varsa hepsini bence fetö kurmuştur.
    Cevapla
  • gresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    belkide daes in kurucusuda fetödür olurmu olur şeytan herşeyi yapar
    Cevapla
  • Denge 7 yıl önce Şikayet Et
    Kitapların suçu yok... Kitaplarda suç unsuru var mı ona bakılmalı... İnsanlar onların yayınevi basmış diye kuranı kerimi çöpe atıyor. İnanılır gibi değil..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti