ASKON'dan gözaltı açıklaması

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA, HDP’lilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

ASKON'dan gözaltı açıklaması
ASKON'dan gözaltı açıklaması
GİRİŞ 04.11.2016 16:07 GÜNCELLEME 04.11.2016 16:07

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca yaptığı basın açıklamasından HDP’lilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Açılama şu şekilde: 

“Ülkemiz uzun yıllardır terör belasıyla uğraşmaktadır. Bu konuda çok kayıp vermiştir. 15 Temmuz sürpriz darbe girişimi, bu konudaki tehdidin zirveye ulaştığının göstergesi olmuştur. 

Bunlar yyanında PKK terör örgütü, DAİŞ terör örgütü bölgede çok ciddi anlamda tehdit üretirlken, nunda en fazal etkilenen ülkelrelden birisi de bizim ülkemiz olmaktadır. Bu yüzden alınacak tedbirlerin etkili olmasına zöen göstrmek gerekir. 

Ne var ki terör terördür ve kesinlikle hukuksuzdur. Ama her şeye rağmen devlet olmak hukuk içinde kalmayı ve fevri davranmamayı zorunlu kılmaktadır. 

HDP bir siyasi parti konumunda olmakla birlikte terör örgütü ile olan ilişkisini, onlara olan desteğini çok defa ortaya koymuş ve millet ve devlete meydan okuyagelmiştir. Şimdi hukukun izin verdiği ve teamüllerin öngördüğü çerçevede konuyla ilgili hukuki bir sürecin başlatılıp yürütülmesi olağan bir durumdur. 

Önemli olan tüm iş ve işlemlerin hukuk çerçevesinde sürdürülmesidir. Ülkede hiç kimsenin ayrıcalıklı olmadığının gösterilmesi gerekir. Suç hangi makamda bulunan kişiler tarafından işlenirse işlensin cezasını bulmalıdır.  Suç konusunda koruyu kalkan üretmek ve dokunulmazlık oluşturmak açık bir haksızlık ve ikircikli tavır anlamına gelmektedir.  Bu açıdan HDP’liler de hukuka hesap vermek durumundadırlar. 

Beklentimiz sadece kamu görevlilerinin özel inisiyatif kullanıp ceza vermeye kalkmamaları ve hukukun öngördüğü çerçevede kalmalarıdır. 

Böylece Türkiye bir an önce normalleşmeyi başarmalı ve olağanüstü dönemleri geride bırakmalıdır. O zaman hiçbir suçluya yapılan gerekli müdahale maşeri vicdanda olumsuz bir reaksiyona sebebiyet vermeyecektir.      

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli