'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesi gerçekleşti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Suriyeli çocuklara yönelik çok güzel bir proje hayata geçirildi.

'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesi gerçekleşti
'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesi gerçekleşti
GİRİŞ 07.11.2016 09:15 GÜNCELLEME 07.11.2016 12:15

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Suriyeli çocuklara yönelik 'Oynaya oynaya gülün çocuklar' projesi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde hayata geçirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Suriyeli çocuklara yönelik "Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar" projesini Gaziantep'in İslahiyeilçesinde hayata geçirildi.

İslahiye 2 nolu geçici barınma merkezinde düzenlenen müsabakalarla çocuklar oynadıkları oyunlarla hem katılımcılara gösteri sundu hem de doyasıya eğlendiler. Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakanlık olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek çocukların kişisel gelişiminde oyunun önemli rolü olduğuna değindi.

"Çocuklarımız gidecek yer arayacaklardı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 15 Temmuz Darbe girişiminin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Çocuklar için oyunun ne kadar önemli olduğunu ve çocukların kişisel gelişiminde önemli rol oynadığını iyi biliyoruz. Uzun zamandan beri bölgemizde devam eden çatışma ortamında bir türlü huzura kavuşamayan komşularımız ve İslam dünyası ve onların kanına, gözyaşına doymayan kendilerinden başkasını insan olarak kabul edemeyen zihniyete karşı ülke olarak biz de çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Tepelerine bomba yağmanın, kurşunlar altında kalmanın, kendi ülkesinin askerleri tarafından vurulmanın ne demek olduğunu 15 Temmuz gecesini Ankara ve İstanbul'da yaşayan kardeşlerimiz çok iyi gördü ve anladı. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bizim çocuklarımız da bugün Esed'in, zulmünden kaçma zorunda kalan, YPG'nin, PKK'nın, DAEŞ'in zulmünden kaçmak zorunda kalan bu çocuklarla birlikte gidecek yer arıyor olacaklardı" ifadelerini kullandı.

"Çocuklar dayanışmayı ve paylaşmayı öğrenecekler"

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, yaptığı konuşmada, "Bugünü ve sonrasını bu çocuklar asla unutmayacaklardır. Artık onların birlikte oynayabileceği bir oyunları var. Bu çocuklar oyun oynayarak dayanışmayı paylaşmayı, arkadaşlık duygularının pekişmesini oyun oynayarak sağlayacaklardır.

İnsanlığın geleceği gözümüzün nuru çocuklarımıza ne yapsak azdır. İnşallah hayatlarının sonuna kadar bu güzel günü unutmazlar ve hayat boyu mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler" dedi.

İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım ilçede 35 bin Suriye ve Irak vatandaşının yaşadığını söyledi. Suriyeli ve Iraklı çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Yıldırım, "Misafir çocuklarımızın temel ihtiyaçları kadar sosyal ihtiyaçları da büyük önem taşıyor. Bu anlamda kamp yönetimi olarak birçok imkan sunuyoruz. Oynaya oynaya gülün çocuklar projesiyle 3 adet oyun alanına kavuştuk. Çocuklarımızın eğitimi ve kişisel gelişimi için çok güzel bir projeyi başlatmış olduk" diye konuştu.

Kamplarda yaşam sürdüren Suriyeli çocuklar, mendil kapmaca, seksek, yöresel halk oyunları oynayarak doyasıya eğlendiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da çocuklarla birlikte seksek oynadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü