Terör örgütü PKK, muhtarları da hedef alıyor

Huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışan alçak terör örgütü PKK, bölgedeki muhtarları da hedef alıyor.

Terör örgütü PKK, muhtarları da hedef alıyor
Terör örgütü PKK, muhtarları da hedef alıyor
GİRİŞ 10.11.2016 11:31 GÜNCELLEME 10.11.2016 11:31

Son dönemde güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil vatandaşlara yönelik saldırılarını artırarak huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışan terör örgütü PKK, bölgedeki muhtarları da hedef alıyor.

Görev yaptıkları mahalle ve köylerde vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü görevi yürüten, hizmetlerin yerine ulaşmasına öncülük eden muhtarların teröristler tarafından hedef alınması tepkiyle karşılandı.

Bölgedeki siyasetçi ve yerel yöneticilerin hedef gösterilmesiyle saldırılarını artıran teröristler, geçen ay Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şefik Doğu'yu evinden çıktığı sırada, dün de bir buçuk ay önce kaçırılan Hizan ilçesine bağlı Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'i öldürdü.

Teröristlerin muhtarlara yönelik alçak saldırılarından bazıları

- Bitlis'te 25 Eylül'de PKK'lı teröristlerce kaçırılan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven, dün Akşar köyü yakınlarında ölü bulundu.

- İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şefik Doğu, 16 Ekim'de PKK'lı teröristlerce evinin önünde düzenlenen saldırı sonucu öldürüldü.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde Eski Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Macartay, 10 Ağustos'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Batman Bölge Hastanesi'ne sevk edilen Macartay, 28 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Daha önce de ölümle tehdit edildiği iddia edilen Macartay'ın demokrasi nöbetleri ve terörü telin mitinglerine katıldığı belirtilmişti.

- Mardin'in Yeşilli ilçesine bağlı Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Acu, 27 Mayıs'ta, teröristler tarafından başından silahla vurulduktan sonra aracıyla ateşe verilmişti. Olay yeri yakınında da sprey boyayla "PKK" yazısı bulunmuştu.

- Mardin'in Artuklu ilçesinde, 20 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu emekli köy korucusu ve eski Bağlıca Köyü Muhtarı Kazım Kavak, şehit oldu

- Siirt'te Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan, 29 Nisan 2015'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayla ilgili terör örgütü PKK/KCK mensubu bir kişi tutuklandı.

- Mardin'in Dargeçit ilçesinde 30 Mayıs 2014'te Eski Altınoluk Köyü Muhtarı ve geçici köy korucusu Mehmet Uğurtay, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

"Muhtarlarımıza yönelik saldırılar son bulmalı"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, AA muhabirine, muhtarlara yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Muhtarların kendilerini vatandaşın hizmetine adayan insanlar olduğunu vurgulayan Özünal, tüm kesimlerin muhtarlarla ilgili yanlış düşüncelerinden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.

Özünal, kamu hizmetlerinin yerel alanlara ulaştırılmasında muhtarların ulvi bir görev üstlendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımıza yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Yaptıkları hizmetlerden dolayı muhtarların hedef alınmasıyla bir yere varılamaz. Yapacağımız en güzel iş bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birliğimizi korumaktır. Bizler bu güne kadar hep birlikte yaşadık, bundan sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Muhtarlarımıza yönelik bu tür saldırılardan uzaklaşılması gerekiyor. Birilerinin oyuncağı olmaktan vazgeçilmelidir, hem içeride hem dışarıda. Daha önce de Erciş'te muhtarımız öldürülmüştü. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz."

"Yapılan insanlığa sığmaz"

Hizan Muhtarlar Derneği Başkanı Bedirhan Uğuş ise 25 Eylül'de terör örgütü tarafından kaçırılan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'in ölü bulunmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Vatandaşlara hizmet etmek isteyen, sosyal yardımların amacına uygun dağıtılması için çaba gösteren muhtarların hedef alınmasını kabul etmediklerini dile getiren Uğuş, "Muhtarımıza yapılan saldırının insanlıkla alakası yok. Nefretle kınıyoruz. Bu olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. İnsanlık dışı bir olaydır. Suçu günahı olmayan insanları öldürmek hangi amaca hizmet eder." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!