Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosunun açılmasına az bir zaman kala metro durakları büyük merak konusu oldu. Peki Mecidiyeköy-Mahmutbey hangi ilçelerden geçiyor nerelerde duraklar bulanacak? İşte metroya dair son bilgiler.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?
GİRİŞ 12.11.2016 12:43 GÜNCELLEME 12.11.2016 12:43

İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen ve uzunluğu 17.5 kilometre olan 70 bin yolcu taşıması planlanan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. Peki Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak? Bu hattı kullanmak isteyen binlerce kişi Mecidiyeköy metrosunun hangi ilçelerden geçiyor nerelerde duraklar bulanacak? sorusunu sormaya başladılar.

METRO GEÇECEK TÜM İLÇELER

Hat, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesinde mevcut Edirnekapı Sultançiftliği hattına, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden Mahmutbey-Başakşehir hattına Mahmutbey de bağlanacak.

mecidiyeköy-mahmutbey-metrosu

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

2016 yılı sonunda bitirilerek, elektromekanik çalışmalarının başlaması planlanıyor. Bu hatta bağlanacak olan Kabataş-Mecidiyeköy metro inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor. Resmi bir açıklama yapılmamasına karşın metro çalışmasının 2017 yılında tamamlanması bekleniyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar