Yıldırım'dan net talimat: Planınızı yapın

Başbakan Yıldırım, Ovit Tüneli'nde Işık Görme Töreni'nde konuştu. Yıldırım, tünelin belirtilen tarihten önce bitirilmesini istedi.

GİRİŞ 11.11.2016 15:47 GÜNCELLEME 11.11.2016 16:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rize'de düzenlenen Ovit Tüneli'nde Işık Görme Töreni'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, projenin 2018 gelmeden bitirilmesini istedi.

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında atılan tünelde ışık göründü. Böylece 130 yıllık hasretin bittiğini söyleyen Başbakan Yıldırım ''Rize ve Erzurum ile iki Potomya'yı bir araya getirelim. Potomya'yı, Mezopotamya ile bir araya getirecek tarihi yolculuğu başlattık.'' ifadelerini kullandı.

'PLANINIZI YAPIN'

Yıldırım ayrıca, projenin bitiş tarihinin 2018 olarak açıklandığını belirtti. Tünellerin bu tarihten önce hizmete alınmasını isteyen Yıldırım ''Bakın, buradan müteahhitlere, yüklenicilere ve bakanımıza açıkça söylüyorum. Bu tünel, 2017’nin sonunda hizmete girecek. Ona göre hesabınızı, çalışmanızı yapın. Bir an önce artık bu hasret bitsin.'' ifadelerini kullandı.

PROJENİN DETAYLARI

Tünelin dünyanın ikinci büyük tüneli olduğunu belirten Yıldırım, projenin toplam uzunluğunun 17,5 kilometreyi bulduğunu, 14 kilometresi gidiş, 14 kilometresi geliş olmak üzere iki tünelin olduğunu, projede sadece iki tünelin olmadığını, kar ve çığ tünellerinin de bulunduğunu aktardı.

Başbakan Yıldırım, İyidere'ye doğru 9 tünel daha yapmayı, 34 kilometre yolun tamamını iki gidiş, iki geliş şeklinde inşa etmeyi planladıklarını ifade etti.

'KAHRAMANLARI SEVİNDİRİN'

Başbakan ayrıca projede çalışan işçileri de sevindiren bir çağrıda bulundu. Yıldırım ''Bu törende çalışan kahramanları unutmayın, yılbaşında onları sevindirin.'' dedi.

YORUMLAR 13
  • Şaban 7 yıl önce Şikayet Et
    Satın Başbakanımız haklı, bu projeler hızlı bir şekilde bitmeli zira, daha yapacak çok işimiz var. Vatana, millete hayırlı olsun....
    Cevapla
  • Artvinli Kuman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Konu rize olunca her yatırımı yapıyorsunuz peki yıllardır Erzurum ile Artvin'i birbirine bağlayan Artvin-Erzurum yolu üzerindeki Uzundre ilçesi Pirinkayalar geçidi ölüm saçıyor neden Tünel yapmıyorsunuz?daha kaç kişi ölecek?Artvinli,Erzurumlu bu vatanın evladı değilmi?
    Cevapla
  • manisalı 7 yıl önce Şikayet Et
    siz chp ye oy vermeyi bırakıp akp ye oy vermeye başlayınca sizede tünel yaparlar.
    Cevapla
  • Abdulah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama sık olmadı sayın başbakanım zaten millet ülke bölünür başkanlık gelirse derken siz potamyadan mezpotamyadan bahsetmrniz milletin özelikle mhplilerin kafasında soru işareti bırakır bilesiniz
    Cevapla
  • ohooo 7 yıl önce Şikayet Et
    hristiyanmıyız biz yılbaşında sevindirelim.
    Cevapla
  • Deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal ulkuocakli kardeşim çok doğru soylemissin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu