Türk ordusundan DAEŞ'e El-Bab darbesi!

Afrin’de 200 PKK’lının öldürüldüğü operasyondan bu yana Suriye kuzeyini bombalamayan Türk F16’ları, dün teröristlerin el-Bab niyetine karşı büyük bir harekat gerçekleştirdi.

Türk ordusundan DAEŞ'e El-Bab darbesi!
Türk ordusundan DAEŞ'e El-Bab darbesi!
GİRİŞ 13.11.2016 07:37 GÜNCELLEME 13.11.2016 11:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, dün 3 haftayı aşkın bir süre sonra Suriye sınır ötesine geçerek DAEŞ hedeflerini vurdu. El Bab'a doğru ilerleyen muhaliflerin yolu terörist unsurlardan temizlendi. Savaş uçakları son olarak 19 Ekim'de Suriye sınır ötesinde hava harekatı düzenlemiş, PYD/YPG mevzileri yerlebir edilmiş, 200'e yakın terörist öldürülmüştü. Bu operasyondan sonra savaş uçakları ilk kez Suriye semalarında operasyon düzenledi. Sözkonusu hava harekatının, Afrin-Tel Rıfat yönünden Bab'a doğru ilerlemek isteyen Suriye PKK'sına yönelik 'ikaz ve engelleme' anlamı taşıdığı belirtiliyor. Zaten savaş uçakları, bölgedeki PKK/PYD hareketliliğine karşı, ani bir gelişme üzerine havalanacak şekilde teyakkuzda bekletiliyordu. Hava operasyonuyla Türkiye destekli muhalif unsurlar Mare yönü dışında El Bab'a PYD'nin çekilmediği Münbiç paralelinden de ilerleyişe geçti. Sınırdaki obüs ve roketatarlar ise Afrin'in doğusunda DAEŞ-PYD tüm terörist hedefleri yok ediyor.

18 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bab yönüne hem Afrin tarafından hem de Çobanbey'den güneye doğru taarruz sürüyor.
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 81. gününde F16 uçaklarının Salva ve Şuvayhat Şadır bölgelerine düzenlediği hava harekatı sonucu çok sayıda DAEŞ hedefi vuruldu, karadaki çatışmalarda öldürülenler de dahil 18 terörist etkisiz hale getirildi. Çobanbey (Rai) güneyindeki Şadır ve Tileli'de ise büyük ölçüde kontrol sağlanırken, dünkü çatışmalarda 5 muhalif şehit oldu, 18 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi. İnsansız hava araçları da keşif ve gözetlemeye devam ederken, tuzaklı mayınların temizlenmesi işlemlerine devam ediliyor. Mare bölgesinde ise obüs ve çok namlulu roketatarla 73 DAEŞ ve 2 PYD hedefi vurulurken, bölgede TSK'nın patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 11 EYP kontrollü olarak imha edildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında son bir haftadır devam eden operasyonlarda Türkiye sınırından en az 8, en fazla 27 kilometre derinlikte oluşturulan güvenli hat, toplamda 1530 kilometrekareye ulaştı. Bugüne dek muhaliflerin 189 meskûn mahalde kontrolü sağladığı belirtiliyor. (Yenişafak)

YORUMLAR 7
  • ağrılı 7 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok VURMAYA devam...
    Cevapla
  • türkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    hava savunma sistemlerinden korkarak operasyon olmaz. pyd yok edilmezse olmaz bu işler.
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    rus füzelerinden korkarak operasyon olmaz.
    Cevapla
  • gonca 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuzu islam ordusu milletimizi islam milleti eylesin amin
    Cevapla
  • 67liler 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu pyd elBabı alsa ne olur? TSK Girmişken hepsini de aradan çıkarmış olmaz mıyız? Ha biri, ha öteki. Ne farkeder ki? Teröristlerin topunun canı cehenneme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak