O şehirde "Bediüzzaman Müzesi" kurulacak

Şanlıurfa'da 1960 yılında vefat eden Bediüzzaman Said Nursi adına müze kurulacak.

O şehirde "Bediüzzaman Müzesi" kurulacak
O şehirde "Bediüzzaman Müzesi" kurulacak
GİRİŞ 14.11.2016 12:18 GÜNCELLEME 14.11.2016 12:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Merkez Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, Şanlıurfa'da "Bediüzzaman Müzesi" kurulması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Valiliğin desteklediği proje kapsamında, Köprübaşı Caddesi'ndeki taş bina, kent mimarisine uygun restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "peygamberler ve evliyalar şehri" Şanlıurfa'nın tarihine sahip çıktıklarını söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin Şanlıurfa'da vefat ettiğini belirten Ekinci, onun hatırasının yaşatılması adına müze çalışması başlattıklarını belirtti.

Eski bir Urfa evinin müzeye dönüştürüleceğini anlatan Ekinci, "Şanlıurfa Valiliğimiz tarafından evin restorasyonu yapılacak. Ayrıca Bediüzzaman'ın burada vefat ettiği gibi duyurular da yapılacak. Bu müzenin Şanlıurfa'nın manevi yönünü de sergileyeceğine inanıyorum. Bina kiralama işlemlerinde protokoller imzalandı. Yakında restorasyona başlanacak ve en yakın zamanda müzemizi hizmete sunacağız." dedi.

Müzenin kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Müzede Bediüzzaman'ın kişisel eşyalarının yanı sıra eserleri sergilenecek, ayrıca adına düzenlenecek panel ve konferanslar için yer olacak. Bunun yanında, Şanlıurfa'ya gelirken kaldığı yer ve o döneme ait fotoğraflar yer alacak. 'Müze' diyoruz fakat bir öğretim merkezi olacak orası. Bediüzzaman sadece Türkiye'ye değil dünyaya mal olmuş bir değer. Şanlıurfa'da böyle bir müzenin açılacak olması önemli. Zaten Şanlıurfa denildiği zaman maneviyat akla geliyor. Bizler de bu maneviyatın bilincinde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Said Nursi'nin yaşamını yitirdiği İpek Palas Oteli'nin Müdürü Ömer Aybar da "Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursi'nin müzesinin açılacak olması mutluluk verici. Herkesi Şanlıurfa'ya davet ediyoruz, gelip buraları görsünler." diye konuştu.

Şanlıurfa'da 23 Mart 1960'ta vefat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki mezarı, 27 Mayıs darbesi sonrası 12 Temmuz 1960'ta askeri yönetimin emriyle yıktırılıp, naaşı bilinmeyen bir yere nakledilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun yeterince propagandasını daileri yapıyor zaten bırakın. Bu kitap sistematik bir dailik, taraftarlık oluşturan bir yapıya sahip, fetö yerine ileride benzer yapılar istemiyorsak gereğinden fazla değer vermek yerine kuran a göre değerledirmelerini cesaretle yapıp milletin önüne konmalıdır. 97 den beri tamamını olmasa da yarısından fazlasını okumuşumdur. çokça farklı grupların sohbetlerine katılmışımdır. sohbetlerde sorduğunuz soru deşifre düzeyinde algılanırsa etiketi yersiniz, hangi nurcem olursa olsun farkı yok. lafzen olmasa da yapılan muamele kesinlikle vahiy muamelesi bilmiş olun.
    Cevapla
  • Halk kardeş e 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamını defalarca vahiy gibi okursan kuran a göra bug ları göremezsin. Ben notlarımı istersen göndereyim ağzın 7 karış açılır, ama şartlandığınız için şoku atlatır bildiğinizi okursunuz. Zaten başta güneş demişsin daha ne diyesin ki? kuran size yavan gelir.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Vahiy muamelesi mi? Haşa! Yanlış yere gidip katılmışsınız Risale-i Nur'dan öyle bir şey çıkarmak sadece art niyet ile olur. Haşa ve kella.
    Cevapla
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamını defalarca okumuş biri olarak sana tavsiyem yeterince bilmediğin şeyler hakkında uzman görüşü gibi görüş bildirme. Zira güneş üflemekle söndürülmez. Eğer gördüysen bir zararını somut olarak ortaya koy gereken yerlere şikayetini bildir. Ha yapamıyorsan konuşma ki cahilliğin daha önce tanımamış olup ilerde çok istifade edeceklere zarar vermesin.
    Cevapla
  • tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    müze değil onun yaşadığı gibi yaşamaya çalişin daha değerlidir
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Semâları ve arzı BEDÎU/bedî’sidir. O’nun nasıl çocuğu olur ki, eşi olmamıştır ve külli şeyi, o yarattı. Ve o, külli şeye âlim’dir. 55-6/En'âm-101 Ayrıca 59/haşr-24 Ey ALLAH’ın Kulları ALLAH’ın Esmasından Güzel İsimlerinden Bir beşere kim veriyor Bu nasıl aymazlık nerede İslam âlimleri. ALLAH’tan hiçbir delil belge olmadığı halde hele ki ALLAH’ın son NEBİ/Haberci Haber alan dediği halde ALLAH’a hüccet gösterircesine bir kitap yazıp bu Bakara 79 En’am 93 ün muhatabı olan birisine veriliyor. ALLAH arzı semaları yaratan Haaşa Said Nursi de Zamanı yaratan mı?
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Allaha ait isimler insanlarada konulabilir. Kerim ,Aziz, Cemil, Rauf, Latif, Burhan, Muhsin... Bu isimleri taşıyan milyonlarca insan var. BEDİ de aynı bu isimlerden birisidir. Bu isimleri koymak da bir sakınca yok. Mesela Kerim ikram eden demektir.İkramı yapan her insan bu isimle çağrılabilir.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın ismi olan Bedi' ile Bediüzzaman'daki Bedi'nin anlamları farklı. Haşa, bahsettiğiniz anlam çıksaydı bu kadar hakikat-bin zat kendisinden feyiz almazdı. Bidayet: başlangıç demek. Diğeri güzel demek.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö tarafından darbe vurulmak istenen asıl hedef başta risale-i nur olmak üzere tüm ehlisünnet ve cemaati itibarsızlaştırmaktı. inşaallah hükümetimiz ve milletimiz bu vartaya da yakalanmayacak risale-i nur gibi bir nura sahip çıkarak alemi islamın intibahına vesile olacaktır.
    Cevapla
  • Kesinlikle Haklı 7 yıl önce Şikayet Et
    Risale i Nur
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sait nursi,nin müzesi urfaya çok yakışır,ceyhan a da süleyman hilmi tunahan müzesi çok yakışır,kim yapaçaksa bu müzeleri elini çabuk tutsun kardeşliğimiz kökleşsin.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben Risale-i Nur dan ders alan birisi olarak böyle birşey olsa çok sevinirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı