Karabük'te 7 FETÖ'cü etkin pişmanlıktan yararlandı

Karabük'te etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 7 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Karabük'te 7 FETÖ'cü etkin pişmanlıktan yararlandı
Karabük'te 7 FETÖ'cü etkin pişmanlıktan yararlandı
GİRİŞ 14.11.2016 18:07 GÜNCELLEME 14.11.2016 18:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın 15 Temmuz'daki darbe girişiminden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için "etkin pişmanlık hükümleri" çerçevesinde işlem yapılacağı çağrılarına 7 kişinin cevap verdiğini bildirdi.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen askeri darbe girişimi sonrasında, bu güne kadar geçen sürede toplam 559 şüpheliye FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütü kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.

Bunlardan 211'inin halen tutuklu olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kişilerden 303'ü adli kontrol tedbiri altında, 27'si halen firari ve haklarında yakalama emri bulunuyor. 11 kişi serbest bırakıldı, 2'si tahliye edildi, 5'i ise halen gözaltında. 15 Temmuz 2016 tarihi öncesinde ise aynı terör örgütü kapsamında yapılan adli işlemler nedeniyle 5 şüpheli tutuklandı."

"ETKİN PİŞMANLIK"

25 Ağustos 2016 tarihinde basın açıklaması ile "etkin pişmanlık" çağrısı yaptıkları hatırlatılan savcılık açıklamasında, bu kapsamda 7 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah reis e uzun ömür versin. Bu içleri boşaltılmış bizden ama bizim olmayanlar en az 10 yıl geçmeden akıllanmayacaklar. Kamu görevinden açığa alınan hangisiyle konuşsam gerçekten büyük bir yalanın tefrikanın peşinden gittiklerini halen anlayamamışlar. Bugün görevlerine dönseler yarın aynı tefrika ve hainliğe devam ederler. Devletimden dileğim geride bıraktıklarını da bir an önce temizlemelidir, vatan aşıkları kamu hizmetini 1 e 10 yapacaktırlar. 100 kişilik yerde varsın 40 kişi kalsın devletimizi dara düşürmeyiz Allah ın izniyle.
    Cevapla
  • temelli 7 yıl önce Şikayet Et
    Elde ettiyse haksiz kazanc
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak