Define avcıları şehitliği talan etti

Jandarma ekipleri, şehitlikte define arayan 4 şüpheliyi yakaladı.

Define avcıları şehitliği talan etti
Define avcıları şehitliği talan etti
GİRİŞ 15.11.2016 09:18 GÜNCELLEME 15.11.2016 09:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erzurum’da 1916 yılında Rus işgaline karşı Kargapazarı dağlarında direnirken şehit düşen 350 subay ve erin naaşlarının bulunduğu şehitlik define avcılarının talanına uğradı. Jandarma ekipleri define arayan 4 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına aldı. 

ATAK Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram’ın araştırma ve çalışmaları sonucu bu yılın başlarında bulunan Kargapazarı Şehitliği, define avcılarının hedefi oldu. 350 subay ve erin naaşlarının bulunduğu şehitlikte kazı yaparak define arayan 4 şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edilecek.

Kargapazarı Şehitliği’nde define arayan şüphelilere öfke kusan Çetin Bayram, “Kargapazar Müfrezesi Şehitliği, Birinci Dünya Savaşı’nın Avrupa ve Doğu Cephesinde, Dünya üzerindeki belki de en orijinal haliyle korunmuş mezarlığı. Şehitliğin ortasında define avcıları tarafından büyük bir çukur kazınmış durumda.

Bundan yaklaşık 1 ay önce Valimiz Seyfettin Azizoğlu’yla buraya geldiğimiz de bu çukur daha küçüktü. Valimiz alay komutanına talimat verdi. Şehitlerimizin kanında define arayanların derhal bulunması için talimat verdi. Burada şehit kanları arasında define aranıyor. Burası 1. Dünya Savaşında Rus ordusuna karşı savaşan Osmanlı ordusundan şehitlerimizin şehitliği. “ diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • 123456 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar oaryı ermeni mezarlığı falan sanmışlardır. siz de adam gibi şehit mezarlığı yapın, yazı asın, tabela koyun vs. bizim milleti sanki tanımıyosunuz, define için babalarının mezarını bile kazar bazıları
    Cevapla
  • dogrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    para edecek ne bulacaklar sehitlikte. ne akılsız insanlar
    Cevapla
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde definecilik hobi olarak değilde ,zengin olmak için yapılır. Dedektör satıcıları ellerindeki ürünleri pazarlamk için insanlardaki bu zaafı kendi aleyhlerine kullanıyorlar, buda yetmez gibi birde dolandırıcılar kendi ağlarını hazırlamış defineci avlıyorlar. sonuç: Hurefe dolu bir piyasa bu tabloda onun meyveleri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!