İhraç edilen 3 bin 696 hakim ve savcının kimlikleri belli oldu mu?

14 Kasım pazartesi günü itibariyle HSYK tarafından 3 bin 696 hakim ve savcı ihraç edildi. Peki açığa alınan 3 bin 696 hakim ve savcının kimlikleri belli oldu mu?

İhraç edilen 3 bin 696 hakim ve savcının kimlikleri belli oldu mu?
İhraç edilen 3 bin 696 hakim ve savcının kimlikleri belli oldu mu?
GİRİŞ 15.11.2016 09:23 GÜNCELLEME 15.11.2016 09:30

Açığa alınan 3 bin 696 hakim ve savcının kim olduğu belli oldu mu? HSYK tarafından 3 bin 696 hakim ve savcı neden ihraç edildi. İşte ihraç edilen hakim ve savcılarla ilgili son dakika gelişmeler

HSYK TARAFINDAN AÇIKLANDI!

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz FETÖ soruştuması kapsamında açığa alınan 3 bin 696 hakim ve savcı'dan 3 bin 456'sı ihraç edildiğini açıkladı.

iste_kamuda_ihrac_edilenlerin_tam_listesi_1472809810_6863

GÖREVE İADE YOK

Yılmaz, ihraç kararların kesinleşmediğini, ihraçları yeniden inceleme sürecinin devam ettiğini belirterek, "Hiçbir itirafçı veya etkin pişmanlıktan faydalanan hakim ve savcı mesleğe döndürülmüş, iade edilmiş değil. Kurulumuzun da henüz o şekilde verilmiş net bir kararı yok." bilgisini paylaştı.

Bu konuda daha önce yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz o gün şunu söylemek istedik. Adli olarak zaten yasalardan kaynaklanan kolaylıklar sağlanacak. Devlet olarak da biz samimi pişman olana, örgütü deşifre edene elimizden gelen kolaylığı sağlayacağımızı söyledik ama Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasını yürüten savcı sanki etkin pişmanlıktan, itirafçılıktan faydalanmış da savcılığa devam ediyormuş gibi kamuoyunda bir algı oluştu. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bizim açığa aldığımız hakim ve savcılardan etkin pişmanlıktan faydalanıp göreve iade edilen bir kişi dahi yok şu anda o bilinsin."

14 Kasım pazartesi günü itibariyle ihraç edilen hakim ve savcının henüz isimleri açıklanmadı. İsimler açıklanır açıklanmaz haber7.com'da öğrenebilirsiniz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam