FETÖ’nün küresel ağı çökertilecek

Terör Örgütü FETÖ’nün yurtdışı faaliyetleri de sıkı takip altına alındı. Hepsi birer birer çökertilecek.

FETÖ’nün küresel ağı çökertilecek
FETÖ’nün küresel ağı çökertilecek
GİRİŞ 16.11.2016 04:00 GÜNCELLEME 16.11.2016 04:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin FETÖ'ye sahip çıkmasını sert dille eleştirirken, bu ülkeler kanıtların yetersiz olduğu bahanesiyle terör örgütünün faaliyetlerine karşı sessiz kalmayı sürdürüyor.

Terör örgütünün yurtdışı bağlantılarına yönelik yapılan incelemelerde ilginç bilgilere ulaşılınca Türkiye FETÖ tarafından organize edilen olimpiyatlar, festivallerin yasaklanması, okulların kapatılması, dünyadaki yayın organlarının kapatılması, bankacılık işlemlerinin durdurulması, ticari faaliyetlerinin sonlandırılması, yurtdışı mal varlıklarının dondurulması konusunda diplomatik atak başlattı. Bu diplomatik ataklarda Avrupalı siyasetçileri maniple etmeye yönelik faaliyetler de bir bir ortaya konuldu. FETÖ'nün etkin olarak kullandığı platformlara ilişkin hükümet tarafından yapılan tespitler ve atılan adımlar şöyle:

2 BİN PLATFORM: FETÖ, Avrupa ülkelerinde 2 binin üzerinde akademik, sivil kuruluşu propaganda platformu olarak kullanıyor. Buralarda siyasetçilerden sanatçılara, akademisyenlerden gazetecilere kadar birçok kesimden konuşmacıya yer verilerek yeni ilişki ağları kurulmaya çalışılıyor. Örgütün akademi ve siyaset sahasındaki ilişki ağını korumak için Türkiye aleyhine faaliyet gösteren düşünce kuruluşları ile işbirliği yapılıyor.

GÖRÜNÜRDE İBADETHANE: İbadethane olarak gösterilen dernekler ve merkezlerde Türkiye aleyhine çalışmaya devam ediyorlar. Dinler arası ilişkiler gibi başlıklarla düzenlenen kurslarda terör örgütünün başı Fetullah Gülen propagandası yapmayı sürdürüyorlar. FETÖ, darbe girişimi sonrası da hükümetin aldığı önlemlerle ilgili dezenformasyon faaliyetleri yürütmeyi sürdürüyor.

AKADEMİK GÖRÜNÜM: Örgüt akademik kisve altında propaganda yaparken, düşünce kuruluşları aracılığıyla siyasetçilere kendi görüşleri doğrultusunda raporlar kaleme aldırıyor. İngiltere, Almanya gibi ülkelerde Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde eğitim dernekleri adı altında öğrenci birlikleriyle çalışmalarını sürdürüp, örgüte bağış toplamaya devam ediyor.

İŞADAMI DERNEKLERİ: Türkiye'nin resmi taleplerine karşılık örgüte finans sağlayan işadamları dernekleri faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. Terör örgütü ile bağlantılı bazı şirketler bu ülkelerde emlak, yatırım, madencilik alanında faaliyet göstermeye devam ediyorlar.

MEDYA FAALİYETLERİ: Terör örgütü, İngiltere, Almanya'da gazete çıkarırken, haber ajansları, internet üzerinden medya faaliyetlerini yürütmeyi sürdürüyor. Bu yayın organları, medya kurumlarının kapatılması için de diplomatik temaslar sürüyor.

'Lobi faaliyetlerine göz yummayacağız'
Hükümetin FETÖ ile mücadele için yurtdışı seferberliği sürüyor. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki heyet, ABD, İngiltere'nin ardından Almanya ve Belçika'ya gidiyor. Eker, terörist Fetullah Gülen'in terör örgütü lideri olduğunu muhataplarına belgelerle anlatacak. Meclis Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyet de ülke ülke dolaşarak "FETÖ üyelerini barındırmayın" çağrısı yapıyor. Gidilen ülkelerde bu örgütün eğitim, ekonomi, medya faaliyetlerinin önlenmesi talep ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, bu örgütle global mücadelenin zorunlu olduğunu vurgulayarak, Türkiye aleyhine yürütülen lobi faaliyetlerine göz yummayacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı karşı atağa geçti
Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'nün bu ülkelerde organize ettiği festival, yarışma, kültürel etkinliklerin yasaklanması için de atağa geçti. Eğitim, kültür yapısının çökertilmesi için de dört koldan çalışma yürütülüyor. İlgili bütün bakanlıklar muhataplarıyla birebir temasa geçerek örgütün tüm okullarının terör yuvası olduğuna dikkat çekerek kapatılması gerektiğini anlatıyor. Bu okullara, vakıflara örgüt sempatizanlarınca maddi kaynak aktarılmasının önünün kesilmesi isteniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • Osmaniye 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde safımız belli çok şükür.Tayyip Erdoğanın yanı.
    Cevapla
  • AYDIN 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu kafir hala ibadethane falan zaten bu yüzden peşine giden zavallıları oltaya aldı bu vatansız hainin
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışındada büyük darbeler yemeye başladılar! ..Pakistan Fetöcüleri resmen Ülkeden defolun diye uyardı.
    Cevapla
  • GOKTURK 7 yıl önce Şikayet Et
    allh belani versin munafik amerikan usagi sionist yahudi kolesi az kaldi cehenneme namussuz insan
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş çökerttikten sonra haber yapın. açık açık biz şöyle yapacağız gardınızı alın demekle olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…