Çözülme devam ediyor! Zorda kalan PKK'lılar...

Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait, içerisinde patlayıcı tuzaklanmış 13 sığınağın tespit edilerek imha edildiği bildirildi.

Çözülme devam ediyor! Zorda kalan PKK'lılar...
Çözülme devam ediyor! Zorda kalan PKK'lılar...
GİRİŞ 16.11.2016 15:56 GÜNCELLEME 16.11.2016 15:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Kığı İlçesi'nde konuşlu 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından Yayladere İlçesi Boğazköy Köyü bölgesinde 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-1' operasyonu icra edildiği belirtilerek, "Operasyon kapsamında bölücü terör örgütüne ait 13 sığınak ile 4 mevzi tespit edildi. Sığınaklarda, 1 adet 2.5 kilogramlık tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 15 kilogram amonyum nitrat, 185 adet 5.56 mm çapında m-16 fişeği, 120 adet 7.62 mm çapında bixi fişeği, 4 adet akü, 1 adet güneş paneli, 19 adet değişik ebatlarda tüp, 2 adet bölücü terör örgütü kimliği, 10 takım bölücü terör örgütü kıyafeti, 367 adet değişik ebatlarda pil, 1 adet dürbün, 3 adet uyku tulumu ve çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Sığınaklar imha edilmiştir" denildi.

ÇÖZÜLMELER SÜRÜYOR

Her gün bölgede büyük darbe yiyen terör örgütü PKK'da çözülmeler de devam ediyor. Zorda kalan örgüt mensupları fırsat buldukça kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olurken, kaçamayanlar ise düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmalarda öldürülüyor. Terör uzmanları terör örgütü PKK'nın son aylarda büyük darbe yediğini ve kırsaldaki güçlerini her geçen gün kaybettiğini dile getirdi. Uzmanlar, çözüm sürecinden sonra terörle mücadelenin yeni bir boyut kazandığı ve örgüte göz açtırılmadığını ifade etti. Kırsalda sıkışan terör örgütünün şehirlere inmeye çalıştığını dile getiren terör uzmanları, son aylarda yurt içindeki teröristlere vurulan ağır darbelerle örgüt mensubu sayısının ciddi oranda azaldığını ve kalanların da kaçmak için fırsat kolladığını açıkladı.

BİNGÖL’DE 5 BİN PAKET Kaçak SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir araçta yapılan aramada, piyasa değeri 17 bin TL olan 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. 

YORUMLAR 1
  • Ali Mercan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vurun öldürün asin kesin, siz sempatizanlari yok etmedikce bu is bitmez hep söyledik yine söyleriz, bu sehir eskiyalari pkk nin can damarlari bunlar bittigi zaman pkk kendiliginden biter, bizde yine söylemesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'