Dakikada 700 mermi atan milli tüfeğin tüm özellikleri

Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen Mehmetçik'in yeni tüfeği dakikada 700 mermi atıyor. Peki yerli tüfek başka hangi özellikleri barındırıyor. İşte "G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik" olan yeni tüfeğin özellikleri ve fotoğrafları

Dakikada 700 mermi atan milli tüfeğin tüm özellikleri
Dakikada 700 mermi atan milli tüfeğin tüm özellikleri
GİRİŞ 16.11.2016 16:19 GÜNCELLEME 16.11.2016 16:19

Savunma ve güvenlik teknolojilerinde yetkinlik kazanmaya yönelik en önemli faaliyetlerden biri olarak gösterilen Milli Piyade Tüfeği Projesi'nde, Türkiye'nin ilk milli piyade tüeği MPT-76'nın seri üretimine, geçen mayıs ayında MKEK Kırıkkale Silah Fabrikasında başlandı.

DAKİKADA 700 MERMİ

Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen MPT-76, "50'nin üzerindeki testi başarıyla geçen dünyadaki tek silah" olarak Türkiye'nin gururu haline geldi.

Milli piyade tüfeği, 4 kilo 180 gram ağırlığı, 600 metre etkili menzili ve dakikada 700 mermi atım sayısıyla dikkati çekiyor.

yerli-tüfek-1

500'Ü TSK'YA VERİLDİ

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Konya'da, milli savunma sanayi projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk mühendis ve işçisinin birlikte gerçekleştirdiği Milli Piyade Tüfeği Projesi'nde seri üretimin devam ettiğini aktaran Demir, amaçlarının gelen taleplere göre seri üretim ihalelerini yapmak, sözleşmelerini yürütmek ve ürünü gününde teslim etmek olduğunu söyledi

Demir, milli piyade tüfeğinin üretimine ilişkin, "Ufukta görünen 200 bin rakamı var. Toplamda 200 bin rakamını öngörüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerine şu anda 500 tanesi verildi. İkişer binlik partiler halinde teslimat devam edecek." dedi.

yerli-tüfek--5456

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı