Tüm cezaevlerinde FETÖ önlemi!

Silivri, Sincan ve Şakran cezaevlerinde uçaksavarların yer aldığı hava savunma sistemleri kuruldu.

Tüm cezaevlerinde FETÖ önlemi!
Tüm cezaevlerinde FETÖ önlemi!
GİRİŞ 17.11.2016 11:53 GÜNCELLEME 17.11.2016 12:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye genelindeki 387 kapalı ve açık ceza infaz kurumundaki güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda cezaevlerinde iç ve dış güvenlik tedbirleri artırıldı.

Buna göre, cezaevlerindeki iç güvenlikte nöbet sistemleri değiştirildi, özellikli olan alanlardaki görevliler ile gece çalışacak personel sayısında artışa gidildi. Öte yandan cezaevlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen birimde çalışan personel sayısı da artırıldı.

Tek kişilik odalarda kalan hükümlü veya tutukluların, gerekli güvenlik önlemleri alınarak bir saatten az olmamak üzere hep aynı kişilerle havalandırmaya çıkmalarının sağlanacağı bildirildi. Söz konusu hükümlü ve tutukluların havalandırmaya çıkıp çıkmadıklarının ise tutanak altına alınarak takip edileceği ifade edildi.

ÜÇ CEZAEVİ UÇAKSAVARLARLA KORUNUYOR

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğünce Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, cezaevlerinin dış güvenlikleri de yeniden yapılandırıldı.

Cezaevlerindeki dış güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak, Ankara Sincan, İzmir Şakran ve İstanbul Silivri cezaevlerine uçaksavarların yer aldığı savunma sistemleri kuruldu.

Cezaevlerindeki işleyiş ve hakimiyet konusunda da tedbirler artırıldı. Bazı durumlarda, tutukluların sevk ve nakillerinde jandarmanın yanı sıra polisin de yer almasına ilişkin düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Ceza infaz kurumlarında çıkabilecek yangınlara karşı da tedbirlerin alındığı belirtildi.

"KURUMLARIMIZ KONTROLÜMÜZ ALTINDADIR"

CTE Genel Müdürlüğünün yürüttüğü, tüm cezaevlerinin 24 saat süresince takibine ilişkin çalışmaların sürdüğü, cezaevleriyle ilgili nöbetçi hakimlikler tarafından genel müdürlüğe yapılan anlık bilgilendirmelerin devam ettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise "Cezaevlerimize personel takviyesinde bulunuluyor. Bu yıl sonuna kadar 7 bin 500 personel göreve başlamış olacak. Ceza infaz kurumlarımızda iç ve dış tehlikelere karşı hükümlü ve tutuklularımızın sağlığını da koruyacak tedbirler alınmaktadır. Kurumlarımız tamamen kontrolümüz altındadır. Genel müdürlüğümüzce 24 saat esasına göre tüm kurumlarımız takip edilmektedir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • sinoplu Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    ben dünyaya genel bakıyorum allahın buyruğuna uymayıp kendi buyruğunu uygulayan tağut olur sapık olur. Hiç bir müslümanda taguttan dostluk beklemesin ve allah yolunda cihad etsin. Dünyaya allahın adaletini yaymak için silah olarakta bu benim projem olan lazer silahlarını yapsın müslüman olmayan imal etmesin . 1.metalli enerjiye duyarlı lazer etkis metalli enerji ile çalısan her seye şase yaptırıyor yanmasını sağlıyor. Zehirleyen lazer.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz darbe değil alenen türkçe konuşabilen maşalarla işgal girişimiydi.
    Cevapla
  • kanuni 7 yıl önce Şikayet Et
    Asmazsan bu sıkıntıları çekersin cezası sabit olanları as gitsin...
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    MILLETIMIZE VATANIMIZA hainlik leri eylemleri kesinlesmi olan gerek fetö gerek pkk li itleri hapishanelerde beslemyi birakip ülkenin yükünü hafifletmek adina o köpekleri IDAM edelim hem dünya görsün hem SEHID lerimizin hesabi toptan sorulsun ülkeye de yük olmalari sorun olmalari nin önüne gecilmis olur
    Cevapla
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir iyidir sıkıntı olmaz bir helikopter faciası olmasın diye onlem alınmıs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço