Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ serbest mi kalacak?

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ serbest mi kalacak? Konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ serbest mi kalacak?
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ serbest mi kalacak?
GİRİŞ 18.11.2016 15:33 GÜNCELLEME 18.11.2016 15:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde teröre destek iddiasıyla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ son durumu ne olacak? Demirtaş ve Yüksekdağ serbest mi kalacak? AYM'ye neden başvuruldu?

HDP'li milletvekilleri ve hukukçulardan oluşan bir heyet, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesi üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yaptı.

demirtaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın işlediği suçlar

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs.

figen

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın işlediği suçlar

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliğin ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.

YORUMLAR 22
  • Tunçer 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasin BÖRÜ katledildi kobani olaylarını kim başlattı olaylarda katledilen vatandaşların sorumlusu bu değilmiydi nasıl çıkar kolay mı öyle
    Cevapla
  • idris karaca 7 yıl önce Şikayet Et
    zırlıya zırlıya çıkarırsınız.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin hakkı idam
    Cevapla
  • Koncerto 7 yıl önce Şikayet Et
    Yemez diyorum!
    Cevapla
  • hic 7 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam.. Biz müslüman değil miyiz Allah kısasa kısas dır diyor neden uygulamıyoruz.
    Cevapla
  • Müslüman kardeş 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Allah'ın kanunlarını yürürlüğe koymadıkça böyle rezillik böyle zelillik çekmeye mahkumuz.Adam her türlü haltı yiyor biz de çocuk oyuncağı gibi, teröristlik yapma yoksa seni içeride beslerim ha falan diyerek adamları caydırmaya çalışıyoruz.Zaten Allah adam öldürmenin cezasını Müebbet etseydi üzerine laf söyleyemezdik ama bunun cezasını kısas kılmlştır kısas, beyler haddimizi bilecez haddimizi değilse böyle rezalet çekmeye devam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var