Türkiye'den Avrupa'ya rest!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, vize serbestisi konusunda Avrupa'ya resti çekerek, 'Serbest dolaşım imkanını vermiyorsanız o zaman göçmenlerle nasıl baş ediyorsanız edin.' dedi.

GİRİŞ 17.11.2016 17:24 GÜNCELLEME 17.11.2016 17:44
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen etkinlikte, Konya'dan gelen gazetecilerle bir araya geldi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin Münbiç konusundaki tavrının çok açık olduğunu belirterek, "Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği tespit ediliyor." dedi.

O ZAMAN GÖÇMENLERLE NASIL BAŞ EDİYORSANIZ EDİN

15 Temmuz'dan sonra Avrupa'dan son derece cılız, beklentilerin gerisinde FETÖ'yü kınayan bir kaç demeç geldiğini söyleyen Kurtulmuş, Avrupa'nın en üst düzeydeki siyasi yetkililerinin birçoğunun 15 Temmuz gerçeğini görmezden geldiğini ifade etti.
Kurtulmuş, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Eğer Avrupa Birliği, Türkiye ile dostane ilişkilerini geliştirmek istiyorsa, çok hızlı bir şekilde kararını vermek zorundadır. AB, Türkiye ilişkilerini kuvvetlendirmeyi mi önemsiyor yoksa Türkiye'de bir kaç bin kişiden oluşan FETÖ ya da PKK ile iş birliği yapmayı mı tercih ediyor, kararları kendileri versin. Türkiye, kimsenin müstemlekesi olan bir ülke değildir. Kimsenin, birtakım böyle ihsanlarına muhtaç olan bir ülke hiç değildir. Eğer siz bize mutabakat gereği, serbest dolaşım imkanını vermezseniz, Türkiye de göçmen meselesini kendi topraklarına absorbe edecek, bu kadar yükü yüklenecek bir ülke değildir. O zaman bakın, göçmenlerle nasıl baş ediyorsanız edin."

YA ÇIKACAKLAR, YA ÇIKARILACAKLAR

Suriye ve Irak'ta yaşananlar ile Fırat Kalkanı Operasyonunu da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Münbiç operasyonuna ilişkin şunları kaydetti:

"Bütün askeri müzakerelerimizde, diplomatik müzakerelerimizde bu konu gündeme geliyor. Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği tespit ediliyor."
 

YORUMLAR 77
  • ASTERİX 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler EURO üzerinden borçlandırıldı. Bu borçlar, faiz çarkıyla ülkelerin ödeyemeyecekleri kadar yükseltildi. Hiç bir AB ülkesi "Madem birleştik, neden merkez bankaları da birleştirilmiyor ve neden AB merkez bankası değil de benim merkez bankam borçlanıyor, neden ben batıyorum" diye sorgulamadı. EURO yüzünden kendi paralarını basamadılar, aptal aptal borçlandılar. Asıl tuzak buydu ve bu tuzağa düştüler. Geçmiş olsun. Şimdi üçüncü aşamaya geçilecek AB ülkelerinin parçalanma ve kantonlara ayrılma zamanı. Nasıl mı? Biz göç dalgasını başlatınca. AB’nin ömrünü uzatan biziz ama adamlar intihar etmekte kararlı. 3 milyon insanı durdurduk, önlerinde set olduk, ama artık yorulduk!
    Cevapla
  • ASTERİX 7 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeleri de üstakıl tarafından parçalanıyor ama kimse bunun FARKINDA değil. Nasıl mı? Şeytani aklın ürünü olan AB Projesi sayesinde! Birlik uğruna Avrupa ülkeleri kendi sınırlarından, bayraklarında, para birimlerinden vazgeçirildiler. EURO kullanmak zorunda bırakıldılar. Büyük sermayeler ve fabrikalar Çin’e taşındı. AB’de uygulanan ticaret kuralları, sermayenin en sonunda en büyük üreticide toplanmasını sağlıyordu. Bu yüzünden AB'deki bütün sermaye Almanya'da toplanmaya başladı. Her şey “NEW WORLD ORDER” için
    Cevapla
  • Anladik 7 yıl önce Şikayet Et
    Baydiniz ha salin gitsin
    Cevapla
  • kürşad 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle güzel haberler duymak insana kendini daha iyi hissettiriyor. Yıllardır avrupanın kapısında olmadık muamelelere eyvallah dedik. Helal olsun hem mülteciler denizde boğulmaz. hemde biz böyle bir dertle uğraşmayız. avrupa kendi düşünsün.
    Cevapla
  • sarıkamış 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya gitmek için denizde ölmelerine gerek kalmadı ne güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!