Eski HSYK üyesi Özçelik itirafçı oldu, isim verdi

FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olarak serbest kalan HSYK eski üyesi Mustafa Kemal Özçelik, örgüt mensuplarının isimlerini verdi, görevlerini anlattı.

Eski HSYK üyesi Özçelik itirafçı oldu, isim verdi
Eski HSYK üyesi Özçelik itirafçı oldu, isim verdi
GİRİŞ 17.11.2016 21:58 GÜNCELLEME 17.11.2016 21:58

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Mustafa Kemal Özçelik, "Yargıtay üyeleri arasında yapılanma hukuk ve ceza olarak ayrılmaktaydı. Her grubun bir abisi vardı. Bizim grubun abisi Osman Yurdakul'du. Hukuk dairelerinin sorumlusu ise Ali Akın'dı. Ali Akın'ın üzerinde İlyas Şahin, onun üzerinde Faik isimli sivil kişi vardı" dedi.

"KENDİMDEN NEFRET EDİYORUM, KORKTUĞUM İÇİN İFADE VEREMEDİM"

Bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başladığını ancak bu yapının darbeye teşebbüs edeceğini aklından bile geçirmediğini dile getiren Özçelik, darbe teşebbüsünün ardından bu örgütün ortaya çıkması için kendi isteğiyle yardımcı olmaya çalıştığını belirtti. Özçelik, şöyle devam etti:

"Bunların içinde olmaktan dolayı kendimden nefret ediyorum. Bu yapının gücünden korktuğum için bugüne kadar ifade veremedim. Çünkü yapı o kadar güçlüdür ki, bana ve aileme zarar verecekler korkusunu halen yaşıyorum. Buna rağmen bu yapının yapmak istediklerini gören ben ve diğer arkadaşlarım yapının çökertilmesi ve tüm detayların ortaya çıkması için yardımcı olmak istiyoruz. Benim gibi birçok arkadaşım aynı duygular içinde."

"SİVİL İMAMLAR ORTAYA ÇIKARILMALI"

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaşananların kendisini çok etkilediğini dile getiren Özçelik, örgütün yapısıyla ilgili bildiklerini anlattığını, ileride "sivil imam" olarak bilinen insanların ortaya çıkarılması halinde teşhis ve yüzleştirme yaparak bu yapının tam olarak ortaya çıkarılmasını sağlayacağını ifade etti.

İFADENİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor