Şırnak'ta 8 ay sonra bir ilk!

PKK tarafından gerçekleştirilen operasyonlardan dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak'ta 8 ay sonra yasağın kaldırılmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

Şırnak'ta 8 ay sonra bir ilk!
Şırnak'ta 8 ay sonra bir ilk!
GİRİŞ 18.11.2016 17:33 GÜNCELLEME 18.11.2016 17:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yasağın kaldırılmasıyla birlikte kente dönen vatandaşlar, camilere akın etti. Namazdan çıkan vatandaşlar, 8 ay sonra memleketlerinde cemaatle bir araya gelmenin sevindirici olduğunu belirterek, Şırnak için dua ettiklerini anlattı.

“1,5-2 ay sonra döneceğimizi düşünmüştük”

Veysel Alkan adlı vatandaş, 8 ay önce kentten çıktıklarını belirterek, “Kentten çıkarken 1,5-2 ay sonra döneriz diye düşünmüştük. 8 ay sonra insanlar geldiler, mutlular. İnsanlarda yeni bir heyecan var. İnşallah hayır olur. Saadetten musibet, felaket geldiği gibi, felaketten de saadetler gelir. Uzun zaman sonra burada cuma namazı kılındı. İnsanlarda bir memnuniyet var” dedi.

“Şırnak'ın iyi günlere kavuşması için dua ettik”

Kerem Eremen de 8 ay sonra memleketlerinde cemaatle bir araya gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Şırnak tamamen yıkıldı diyebiliriz. Bu konu üzücü, ancak sevindirici bir tarafı da var. O da halkın tekrar bir araya gelmesi. İlk cuma namazı kılındıktan sonra dua ettik. Kentin daha iyi günlere kavuşması için dua ettik. Allah'tan beklentimiz budur” diye konuştu.

Kentte 10 caminin ibadete açık olduğu öğrenilirken, ağır hasar gören 5 caminin yıkılacağı, 10 camide de onarım ve güçlendirme çalışması yapılacağı belirtildi. 

YORUMLAR 3
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu tabloyu istemiyorlar kiskananlar catlasin elhamdülillah
    Cevapla
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah, ona secde edenlerin sayısını artırsın
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizi bir birimize düşürmek isteyenleri kahır eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor