Şırnak Valiliğinden vatandaşlara 'Dicle' uyarısı

Valilik tarafından, Dicle Baraj suyundaki yükselme nedeniyle tahliye işlemlerine başlanıldığı belirtilerek, can ve mal kayıplarının olmaması için vatandaşlar uyarıldı.

Şırnak Valiliğinden vatandaşlara 'Dicle' uyarısı
Şırnak Valiliğinden vatandaşlara 'Dicle' uyarısı
GİRİŞ 19.11.2016 01:56 GÜNCELLEME 19.11.2016 01:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şırnak Valiliğince, Dicle Baraj suyundaki yükselme nedeniyle tahliye işlemlerine başlanıldığı belirtilerek, can ve mal kayıpları olmaması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Dicle Baraj havzasına son zamanlarda düşen yoğun yağış nedeniyle, baraj rezervuar alanına yüksek akımlarda su geldiği ve su seviyesinde ani yükselmeler olduğunun görüldüğü bildirildi.

Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suyun, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesinin zorunlu olduğuna işaret edilen açıklamada, Dicle nehir yatağındaki doğal yaşam için 31 Ekim'den itibaren 20 metreküp/saniye ile tahliye çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Yağışların kesilmesi veya enerji üretimiyle istenilen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verileceği kaydedildi.

Açıklamada, "Yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi açısından vatandaşlarımızın uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.

 

YORUMLAR 1
  • safa kuzugüden 7 yıl önce Şikayet Et
    tam da şimdi hemen zaman geçirmeden bu diclemizin üzerine baraj ne yakışırdı.bizi suriyeden ıraktan uzak tutanlara elimizdeki en önemli silahı çevirme zamanı değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!