Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş

Suriye’de Fırat Kalkanı Operasyonu’nu kapsamında Suriye'de bulunan Türk askerlerine dün sabaha karşı havadan saldırı yapıldı.

Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş
Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş
GİRİŞ 25.11.2016 06:30 GÜNCELLEME 25.11.2016 06:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, saldırıyı Suriye rejim güçlerinin gerçekleştirmiş olabileceğinin değerlendirildiğini duyurdu. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre saldırı, El Bab yakınlarında çoğunluğunu Özel Kuvvetler (Bordo bereli) timlerinin oluşturduğu karargâha yapıldı.

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’de ikinci önemli merkezi olan El Bab’a yönelik harekâta destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına havadan yapılan saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan şehit düştü. Biri ağır olmak üzere 10 asker de yaralandı.

SABAHA KARŞI SALDIRMIŞLAR

Genelkurmay’dan tarafından yapılan açıklamada saldırının 03:30'da gerçekleştirildiği açıklandı. Saldırının, geçen yıl Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin yıldönümüne denk gelen 24 Kasım’da olması dikkat çekti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, saldırı El Bab yakınlarında çoğunluğunu Özel Kuvvetler (Bordo bereli) timlerinin oluşturduğu karargâha yapıldı. Bu nedenle saldırıda ÖSO güçlerinden ölen veya yaralanan olmadı.

GECE GÖRÜŞ ÖZELLİĞİ VARMIŞ

Saldırının Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Albatros tipi Çek Cumhuriyeti yapımı küçük eğitim uçağı ile yapıldığı ileri sürüldü. Bu uçaklar aynı zamanla hafif taarruz maksatlı olarak da kullanılıyor. Ancak saldırının gece karanlığında ve Türk karargâhı hedef alınarak nokta atışı ile yapıldığı dikkate alındığında Albatros tipi küçük bir eğitim uçağının bunu nasıl gerçekleştirdiği merak konusu oldu. Bazı askeri uzmanlar, Esad rejiminin El Bab’ın TSK destekli ÖSO’nun eline geçmesini istemediğini ve geçen hafta bu bölgeye yığınak yapmaya başladığını anımsatarak, “El Bab yakınlarındaki Kuveyrs askeri üssüne yapılan yığınakta hava savunma füzeleri ve Albatros tipi uçaklar bulunuyor. Bu uçaklardan 5’inde gece görüş özelliği var” değerlendirmesinde bulundu.

‘ŞU AN İÇİN KARŞILIK VERMEDİK’

Askeri kaynaklar, saldırının oluş şekli, saldırıyı yapan uçağın radar izinin olup olmadığı, Türkiye’nin anında karşılık verip vermediği gibi kritik sorulara karşılık, “Olay araştırılıyor. Şu an için bir karşılık vermedik. Suriye rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Ancak Suriye ordusu içinde de Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya gelmesini isteyen bazı güçlerin olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

YORUMLAR 31
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya gelmesini isteyen bazı güçlerin olduğunu unutmamak gerekir de Suriye ordusumu kalmis Allah askina.
    Cevapla
  • ayar 7 yıl önce Şikayet Et
    hava savunma sistemi olmadan askeri gönderirsen illaki birisi vurur.Olayda ihmal var.En azından o uçak düşürülmeli idi..Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin
    Cevapla
  • ekvatoraliklim 7 yıl önce Şikayet Et
    dusunsenize ukrayna ucagi rus askerlerini vuruyor ve rusya ukraynaya girmiyor baskenti ele gecirmiyor? sizce mumkun mu? degil. Turkiye de mumkun. bu ucagin kalktigi pisti vurduk mu? hayir. konusacak birsey yok demek ki zayifsin
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Korkut hava savunma sistemi ne amaçla yapıldı. Korkut ne için var. Yazık daha en baştan önlem alıp karşılık bile veremiyoruz.
    Cevapla
  • Ahmet yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sana aynen katılıyorum.Milli projeleri dudukça gururlanıyor,kullanılmadığını görünce üzülüyorum.
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldiriyi suriyenin yaptigi kesin belimi,Sayin basbakan mûtefiklerimiz ile gûrûslûyor dendi,acaba rusya mi yapti diye dûsûnûyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma