Erdoğan’ın pilotuymuş!

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’na helikopterle öğrenci taşıyan yüzbaşı Zafer Dolu'nun Erdoğan'a pilotluk yaptığı ortaya çıktı.

Erdoğan’ın pilotuymuş!
Erdoğan’ın pilotuymuş!
GİRİŞ 25.11.2016 09:57 GÜNCELLEME 25.11.2016 10:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'ndan Genelkurmay Başkanlığı'na helikopterle öğrenci taşıyan pilotlardan Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Zafer Dolu'nun VIP pilot olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Dolu'nun ifadesine ulaşıldı.

MESAİYE ÇAĞIRDILAR

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının VIP pilotluğunu yaptığını belirten Dolu, aynı zamanda arama kurtarma pilotu, ambulans pilotu olduğunu kaydetti. Herhangi bir uçuş çıkması durumunda kimin o uçuşa çıkacağını belirten uçuş emri bulunduğu söyleyen Dolu, ifadesinde özetle şunları anlattı: “Bunu bir nöbet listesi gibi düşünebilirsiniz. Ben Cuma Sabahı 8'den Cumartesi sabah 8'e kadar o nöbet listesindeydim ve o nöbet listesinin yazılmasında herhangi bir ilgim yoktur. Cuma akşamı abimleri misafirliğe davet ettim. Harekat merkezinden arandım ve derhal mesaiye gelmem gerektiği söylendi.”

VIP 1'İ GÖTÜRMÜŞTÜM

“Böyle durumlar bizlerde çok yaşanır. Örneğin bir 5-6 ay önce telefonum 12.30'da çalmıştı ve 'VIP kod 1 için sabah 4.30'da burada ol' denilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızı Gazipaşa'dan Anamur'a götürmüştüm. Yine geçen yıl yaz aylarında telefonum çalmıştı saat 7-7.30 civarı derhal mesaiye gelmem, Artvin Hopa'da bir sel felaketi olduğu ve müdahale etmem gerektiği söylenmişti. Derhal gidip orada 3-4 gün kalmıştım, sayın Cumhurbaşkanımız için 2 gün kalmıştım. Yine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu son Konya ziyaretine ben götürdüm. Çok çeşitli bir şekilde görevler aldığım için mesaiye çağırılmam normaldi benim için.”

BİLMİYORMUŞ!

15 Temmuz'da mesaiye gittiğini söyleyen Dolu, o gece yaşanılanları da savcıya anlattı. Başta darbe girişimini anlamadığını ifade eden Dolu, “Bayrak sallayan halk gördüğümde bir anormallik olduğunu hissettim ve 'bu işte bir iş var' dedim" diyerek kendini savundu.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 5
  • Göksel 7 yıl önce Şikayet Et
    Bylock ta adı yada yakını varsa gözünün yaşına bakmayın.
    Cevapla
  • dobracı 7 yıl önce Şikayet Et
    halk bayrak sallamasaydı bu darbeyi anlamayıp ateş etmeye devammı edecekti.kendi meclis binasını bombala dediklerinde bu bir emirdir deyip bombalamaya devammı edecekti.cumhurbaşkanlığı külliyesini bombala dediklerinde darbeyi hala anlamayan saf pilotmu kalacaktı.bence bu adamı saf pilot listesine alın
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH korumuş reisi
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idammmmmmm.
    Cevapla
  • gresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    evet idammmmmmmmmm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri