Gaziantep'te patlama iddiası! Valilik'ten açıklama

Gaziantep'te, kentin birçok bölgesinden duyulan patlama sesi, tedirginliğe neden oldu. Patlamanın nedeni araştırılırken, yetkililer, kentte olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.

GİRİŞ 25.11.2016 23:45 GÜNCELLEME 26.11.2016 14:23
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te bugün saat 23.30 sıralarında şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Kentin büyük bir bölümünden duyulan ses, tedirginliğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine polis alarm durumuna geçti.

KENTTE OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLANMADI

Yetkililer, patlama sesiyle ilgili araştırma yaptı. Ancak yapılan araştırmada, kentte herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.

Valilik kaynakları, kentte şu an olumsuz bir durumun olmadığını, vatandaşların rahat olmasını istedi.

Kentte tedirginlik yaratan olayın, savaş uçaklarının alçak uçuşu sırasında duyulan sonik patlama sesi nedeniyle olabileceği belirtildi. (DHA)

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: SONİK PATLAMA OLABİLİR

Gaziantep Valiliği'nden yapılan ilk resmi açıklamada da herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar tespit edilmediği bildirildi. Ancak söz konusu sesin, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanan sonik patlamadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok" açıklamasında bulundu.

FATMA ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA: DOĞRULANMIŞ BİR BİLGİ YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 57
  • Anadolu Kartalı 7 yıl önce Şikayet Et
    jet uçağının sesi gelmez mi arkadaş. Sonik patlamayla beraber savaş uçağınında sesi gelirdi ama ben öyle bir savaş uçağı sesi duymadım. Bazılarının söylediklerine göre hava alanında radar da o saatte uçan uçakta yokmuş. Ama millet bu kadar tedirgin olmuş gibi gösterilmesine sinir oldum. Vatandaşlar sadece polisi ve askeriyeyi jandarmayı arayıp bilgilendirme yapıyor. İhbar eden olmazsa güvenlik güçleri nereden bilecek öyle değil mi.
    Cevapla
  • Gokhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazi kanibozuklarda cikmis patlama oldu hukumet bilgi vermiyor bizden sakliyor diye bunlar kendini muhalif saniyor ama bunlarda kus beyini kadar akil yok
    Cevapla
  • Erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence yabanci bir uçak sınırlarımızı ihlal etti bilerek veya bilmeyerek çünkü şehir içinde uçaklar ses hızını geçmez
    Cevapla
  • dobracı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu teknolojide belkide jetlerden kaynaklanmış olabilir diye açıklama olmaz orası köymü-kasabamı
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tsk aciklama yapsin, kim ve neden yapti!? Yoksa baska ulkenin ucaklari mi yapti, cit yok kardesim aciklayin bir patlama olmus....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!