ABD'den Fırat Kalkanı'na karşı hazırlık

ABD'nin, El Bab’ın Türkiye’den önce PKK/PYD’nin eline geçmesi için Münbiç'e 60 TIR silah ve mühimmat gönderdiği iddia edildi.

ABD'den Fırat Kalkanı'na karşı hazırlık
ABD'den Fırat Kalkanı'na karşı hazırlık
GİRİŞ 27.11.2016 13:04 GÜNCELLEME 27.11.2016 13:20
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

ABD, PYD eliyle Suriye'nin kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı koridor, Fırat Kalkanı ile rafa kalkınca, koridoru aşağıdan El Bab üzerinden kurmak için faaliyetlerini hızlandırdı.  Münbiç ile Afrin'i birleştirmek amacıyla tek yolu El Bab'ı almak için PYD/PKK'nın hazırlıklarını hızlandırdığı öğrenildi. Aydınlık gazetesinden yer alan habere göre; ABD'nin de PYD kontrolündeki Münbiç'e bir günde 60 TIR silah ve mühimmat gönderdiği tespit edildi. Bölgeden DAEŞ ve PYD'yi temizleyerek El Bab'ı kontrol altına almak isteyen TSK da alan kontrolünü adım adım genişletiyor.   

DAEŞ RAKKA'YA PYD EL BAB'A

IŞİD El Bab’dan yavaş yavaş Rakka’ya doğru çekilirken ABD, PKK/PYD’nin El Bab’ı kontrol altına alması için desteğini artırdı. ABD, El Bab’ın Türkiye’den önce PKK/PYD’nin eline geçmesi için çalışıyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, PKK/PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekileceğini açıklayan ABD tam tersini yapıyor. Fırat’ın doğusundan özellikle de Kamışlı’dan Münbiç’e nüfus kaydıran ABD, PKK/PYD’nin belirlediği isimlerin Münbiç’e yerleşmesini sağlıyor.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Güvenlik güçleri ABD’nin Münbiç ile Afrin’i birleştirme çabalarının arttığını kaydederek şunları söyledi: Bu operasyonun arkasında doğrudan ABD var. PKK/PYD’nin tüm hareketlerini ABD yönlendiriyor. ABD bir taraftan PKK/PYD kontrolündeki Afrin bölgesindeki kuvvetleri El Bab’a yönlendirirken diğer taraftan Münbiç’teki PKK/PYD’lileri El Bab’a sevk etmiş durumda. Her türlü silah ve mühimmat desteğini de esirgemiyor. Bu çerçevede iki gün önce Münbiç’e 60 TIR yardım gönderdi. Bir günde gönderilen 60 TIR’da silah ve mühimmat da olduğu biliniyor. ABD, koridor için faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

PKK/PYD’nin El Bab’ı ele geçirmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan güvenlik kaynakları amaçlarının en kısa sürede El Bab’a girmek ve kontrolü sağlamak olduğunu belirttiler.

YORUMLAR 101
  • Deale 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah abdnin basina oyle bi bela versinki haritadan yokolurlar insallah. Tabi ki bu olaylara ses cikarmayan abd halkına da lanet olsun
    Cevapla
  • Fikret 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ektiklerini biçerler kalleş abd ve ab bm
    Cevapla
  • Serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nedemek ...abd dünya terör örgütlerine silah veriyor.....yarın bu silahlar Avrupa'daki patlayacak...... Avrupa'daki ki insanlar da bu silahlarla vurulacak dünya buna nasıl sessiz kalır anlamıyorum. Abd terörist bir devlet mi acaba
    Cevapla
  • tu_TS_ak 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ile tum ilskileri bitirmek gibi bir tasari hazirlamak gerekiyor sanirim. ortaligi atese vermekten başka care yok. kim bizimleyse bizimle. buyurun tek basimiza isek de tek basimiza deme vakti geldi. yamyamlar, birbirine düşerler, bunu uygulamaya sokacak yurek lazim. milletin yuzde 70'i hazir da siyasette bu cesaret yok...
    Cevapla
  • Hıdır 7 yıl önce Şikayet Et
    250 yıllık ülke abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar