FETÖ'den, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 06.12.16

FETÖ operasyonu ve soruşturması kapsamında 06 Aralık salı günü itibariyle tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan kişilerle ilgili son dakika gelişmeler

FETÖ'den, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 06.12.16
FETÖ'den, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 06.12.16
GİRİŞ 06.12.2016 10:03 GÜNCELLEME 06.12.2016 10:03

06 Aralık salıgünü itibariyle yapılan operasyonlar kapsamında bir çok kişi hakkında soruşturma başladı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye bağlı olan kişilere yapılan operasyon kapsamında  tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan kişilerle ilgili son dakika gelişmeler haber7.com'da

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI GÖZALTINA ALINDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fatih Gürsul, FETÖ'den gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fatih Gürsul, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı. Gürsul'un ByLock kullandığı iddia edildi. (IHA)

GAZİANTEP'TE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN 3'Ü TUTUKLANDI

Gaziantepte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 15 müftülük personelinden 3ü tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İl Müftülüğünde görevli, aralarında imam, Kuran kursu eğitmeni ve vaizlerin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 12si ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

AYDIN'IN NAZİLLİ İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kapatılan özel bir hastanede göz doktoru olduğu öğrenilen F.Y. ve eşi H.Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada dijital verilere el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

ÇANAKKALE'DE "FETÖ ABLASI" 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Çanakkale merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları iddiasıyla 10 kişi yakalandı.

Kente getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

KONYA'DA KAMU ÇALIŞANLARINA 14 TUTUKLAMA

Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 kamu personelinden 14'ü tutuklandı, 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Karayolları, Devlet Su İşleri, İşçi Kurumu, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kamu kurumlarından 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen salı günü eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları öne sürüldü. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2'sı savcılıktan, 8'i de adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

ADANA'DA 7 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

KÜTAHYA'DA ADİL ÖKSÜZ'ÜN KUZENİ ZÜBEYİR ÖKSÜZ YAKALANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İzmirde kaçmaya çalışırken yakalanan Adil Öksüz’ün kuzeni Zübeyir Öksüzün Kütahyanın Tavşanlı ilçesindeki evinde, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanından yurt dışına kaçmak isterken yakalanan Zübeyir Öksüz’ün, Tavşanlı ilçesinde Yeni Mahalledeki evinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahkeme kararıyla arama yapıldı.

İki ay önce Balıkesirden eşinin memleketi Kütahyanın Tavşanlı ilçesine taşındığı öğrenilen Öksüz’ün evinde, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Ele geçirilen dokümanlar, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. (AA)

AYDIN'DA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın'ın Çine ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 18'i tutuklandı.

Çine Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularından sonra mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 18'i tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çine'de 23 Kasım'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında esnaf, memur ve iş adamlarının bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin evlerindeki aramalarda ise örgüte ait dokümanlar bulunmuştu. (AA)

KONYA'DA 14 SUBAY VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 44'ü gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 30'u serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 3 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. 

Operasyon kapsamında 44 şüpheli gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 30 şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı. (DHA)

ÇANKIRI'DA İCRA MÜDÜR YARDIMCISI M.A TUTUKLANDI

Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çankırı Adliyesi İcra Müdür Yardımcısı M.A, tutuklandı.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan M.A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinden sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla tutuklandı. (AA)

NEVŞEHİR'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'ye üye olma suçundan haklarında soruşturma başlatılan devlet memuru Ömer Tokuç ile işsiz olduklarını beyan eden Ahmet Aydın, Muhammet Nacak ve İrfan Çilova gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

MUĞLA MARMARİS'TE GAZETECİ VEDAT BEKİ GÖZALTINA ALINDI

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Vedat Beki, Muğlanın Marmaris ilçesinde gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çankırı Sözcü 18 Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki hakkında Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda yakalama kararı çıkarıldı.

Bekinin Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesinde bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, çalışma başlattı.

Polis tarafından kaldığı evde gözaltına alınan Beki, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine getirildi.

Vedat Bekinin işlemlerinin ardından Çankırıya gönderileceği öğrenildi. (AA)

HATAY'DA BYLOCK KULLANAN 31 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock kullandıkları belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 31 polis gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda ByLock kullandıkları belirlenen ve aralarında daha önce meslekten ihraç edilen polislerin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

Antakya Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirilen şüpheliler, doktor kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

MANİSA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Manisanın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltında olan 5 kişiden 3ü tutuklandı.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanarak mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

NEVŞEHİR'DE TOPLAMDA 300 KİŞİ TUTUKLANDI

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 300 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 15 Temmuz sürecinden bugüne kadar 300 kişinin tutuklandığı açıklandı. Açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan tutuklu şüphelilerin sayısının 300 kişi olduğu ve tutuklu şüpheliler hakkındaki soruşturmaların devam ettiği hususlarında kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi. (İHA)

İSTANBUL'DA 20 KİŞİ TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 20si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ adına faaliyet yürüttüğü ve örgüte destek sağlamak için para topladığı istihbaratı alınan Denge Platformu derneğinin merkezi ile dernek yöneticileri ve bazı çalışanların adreslerine gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 20si tutuklandı, 17si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

UŞAK'TA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 31 kişiden, ilk gruptaki 16 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u tutuklanırken, 6 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 15 şüphelinin Emniyet'te sorgularının sürdüğü belirtildi. (DHA)

DÜZCE'DE İL JANDARMA KOMUTANI JANDARMA ALBAY BİLAL GÜVENİR SERBEST BIRAKILDI

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan, ardından gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen eski Düzce İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, 3 Kasım'da görevinden uzaklaştırılmasının ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Kasım'da gözaltına alınan ve 22 Kasım'da yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen Güvenir'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Güvenir, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Güvenir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında görevden uzaklaştırılan eski İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir'in de bulunduğu 8 asker gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu.

Gözaltındaki diğer 7 askerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”