PKK'ya ağır darbe: 3 ilde, 14 terörist...

Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır'da devam eden operasyonlarda toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 29.11.2016 15:21 GÜNCELLEME 29.11.2016 16:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Tunceli'nin Hozat ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda dün teröristlerle sıcak temas sağlandı.
 
Çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, AK-47 piyade tüfeği, HK-33 piyade tüfeği, Dragunov keskin nişancı tüfeği ile bir tabanca ele geçirildi. Bulunan bir sığınaktaki el yapımı patlayıcı da imha edildi.

İHA'LAR VURDU
 
Şırnak'ta süren operasyonda ise kırsaldaki 2 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi, kullandıkları sığınak ve barınaklar imha edildi. Operasyon kapsamında 5 terörist silahlı insansız hava aracı tarafından, 3 terörist de çıkan çatışmada öldürüldü. Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ise bir teröristi etkisiz hale getirdi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
 
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde komandolarca gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın Operasyonu'nda ise bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan 6 mevzi ile 23 sığınak bulundu. Yapılan aramalarda iki el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
 

YORUMLAR 3
  • Hamza 7 yıl önce Şikayet Et
    Hainler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin kansız hainleri.
    Cevapla
  • yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun vatan hainleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?