Burdur'da tarihi eser operasyonu

Burdur'un Bucak İlçesi'nde jandarmanın operasyonunda Roma dönemine ait 34 parça tarihi eser ele geçirildi.

Burdur'da tarihi eser operasyonu
Burdur'da tarihi eser operasyonu
GİRİŞ 01.12.2016 18:43 GÜNCELLEME 01.12.2016 18:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 şüphelinin elindeki tarihi eserleri Seydiköy'de satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti. Jandarma takibe aldığı A.E. ve A.C.'nin bulunduğu aracı dün Seydiköy yakınlarındaki Kent Ormanı'nda durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada Roma dönemine ait olduğu belirtilen 17 toprak ve metal obje, 7 hayvan figürlü toprak heykel, 7 sikke, metal taç, bronz kap ve çocuk taşıyan kadın figürlü toprak heykel olmak üzere 34 parça eser tarihi eser ele geçirdi. 

Jandarma ekipleri tarihi eserlere el koyarak Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim etti. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Sayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendin kazı yapmıyorsun, kazı yapmak isteyene de izin vermiyorsun. Kaçak kazı yapılıyor bu seferde. Yakalayınca da ceza veriyorsun. Kültür bakanlığı ne iş yapar kardeşim, kazıp çıkarın o zaman tarihi zenginliğimizi. Toprak altında bekletirsen kimseye faydası olmaz, yasal olarak millete izin vermezsen bu seferde kaçak kazı olur, bulunanlar yurtdışına gider. Kültür bakanlığı acilen yasal düzenleme yapmalı.
    Cevapla
  • Orhan Resmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Eeee ne olmuş hırsızlık mı yapmışlar adamlar emek zaman ve para harcamış bulmuşlar bırakın mükafatını alsınlar ne saçma yasalarımız var ya devlet el koyuyor herşey devletin. Ara bul o zaman müzene koy bu ne beleşçiliktir böyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!