TBMM'den Aladağ kararı

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin ortak önergeleriyle, Adana'da özel yurttaki yangınla ilgili Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

TBMM'den Aladağ kararı
TBMM'den Aladağ kararı
GİRİŞ 01.12.2016 18:55 GÜNCELLEME 01.12.2016 20:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda Adana’da yaşanan olaydan sonra öğrenci yurtlarının araştırılması için komisyon kurulması görüşüldü. Genel Kurul’da Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

Kabul edilen ortak önergede şu ifadelere yer verildi:

"Adana'nın Aladağ ilçesinde faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucunda 11 öğrenci ve 1 eğitimci hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde faaliyet gösteren öğrenci yurtlarında gerçekleşen çocuklarımıza yönelik istismar ve can kaybına neden olan olaylar, tüm Türkiye'yi derinden üzmüş, endişelendirmiştir. Benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrencilerimiz için güvence altına alınıp yaygınlaştırılması için alınması, gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için gereğinin yapılmasını arz ederiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • kamu vicdanı 7 yıl önce Şikayet Et
    o kapılarının kilitli olması hepimizin suçu. sigara içtik,kaçtık,girdik hırsızlık yaptık,ufak kurnazlıklarımızla o kapıları kilitledik. ben şu yaşıma kadar türkiyenin hiçbir yerinde kapısı kilitli olmayan yangın merdiveni görmedim. suçlu medeniyetten nasibini alamamış bizleriz.
    Cevapla
  • çok üzgünüm 7 yıl önce Şikayet Et
    İş güvenliğinde olduğu gibi burada da alabildiğine ihmal var ama yiten canlar geri gelmeyecek komisyon neye yarar :(
    Cevapla
  • A tak 7 yıl önce Şikayet Et
    Nedir araştırma komisyonu ayıp günah bunun benzeri onbinlerde binada yangın alarmı ,duman alarmı,yeterınce panık kapı ,merdıven ,merdıvenlerın kapıları kılıtlı anahtar saklanmış ,kilitler açılmıyor paslı ,camilerin hiç birinde yangın kaçış kapısı yok,daha dun bır yurda gıttım yangın kapısına kılıt takmışlar olacak iş degil neymiş talebe burdan çıkıyor ,istanbulda bır bld başk bu konuyu naklettim resim gonderdim avrupa camilerinden liyakat fukarası bizimle dalga geçiyor hangi birini yazalım ,yakın gelecekte şehir insanı komşulukların zayıfladıgı bu donemde çok ciddi sıkıntar bekliyor , çünki şehri mahv ettik bizden intikam alıyoor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor