PKK'ya ağır darbe: 1 haftada 94 terörist...

Türk Silahlı Kuvvetleri, son 1 hafta içerisinde icra edilen operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK mensubu 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2016 16:30 GÜNCELLEME 04.12.2016 17:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TSK tarafından 24-30 Kasım tarihleri arasında icra edilen operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, PKK’nın yaz-kış sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanılması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri teröristlerden temizlemek ve kış tertiplenmesini kısıtlamak amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı.

94 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu kapsamda Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli, Şırnak Bestler-Dereler, Cudi Dağı ve Beytüşşebap, Diyarbakır Lice, Bingöl Kiğı, Tunceli Hozat ve Ovacık (Ali Boğazı), Muş merkez, Bitlis Hizan ve Ağrı Doğubayazıt (Tendürek Dağı) bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 94 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında ayrıca 45 adet el yapımı bomba (EYP), 1 adet R/A, 1 adet Law, 2 adet keskin nişancı tüfeği, 44 adet piyade tüfeği, yaklaşık 3 bin kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi. Hakkari Ördekli köyü Doğanca mezrasında arazide bulunan patlayıcı madde yüklü bir aracın ise imha edildiği belirtildi.

YORUMLAR 6
  • amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    akıyo maasallah
    Cevapla
  • ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye'nin butun dogu ve guneydogu sinirina duvar, elektrikli jiketli tel orulmeli, hatta duvarin ic tarafina da 3 metre derinliginde su hendegi insa edilmeli. Icine de pirana, timsah ne bulursaniz atin.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla amarikan filmi izlemissin gardas sen daha ulkeni topraklarini bile tanimiyosun kalkmis sunu yap bunu yap diye fikir verisin once bi bak irak siniri nedir orda insanin yuruyemedigi gecemedigi dik yamaclar daglar gecitler var cogu zirveye asker bile cikamiyor oralara nasil duvar cekicen hade cektin nasil kontrol edicen ardina nasil hendek kaziyacan pkk o daglarda magara oymus bi duvarin altindan mi gecemiyecek yani senin fikir yas hukumet golet yapalim magaralar su dolsun kontrol alani azalir demis idi bak o super fikir amma yapildi mi bilmiyorum
    Cevapla
  • karasulu vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    masallah.asker,polis guvenlik korucularimiza Allahcc kuvvet versin kadir ismiyle.Cabbar ve Kahhar ismi ile kahreylesin pkk li fistanlilari
    Cevapla
  • Ali Ergül 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu terör örgütü PKK'yı perişan et. Sen askerlerimizi koru. Bu teröristleri ateşe at. Kendi içlerinde karıştır. Amin.
    Cevapla
  • Mb.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bereketli bir hafta olmuş. Allah atışınıza her daim isabet versin, sizleri (Türk Askeri & Polisi) Allah korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler