O isim için talimat: Kendini assın yoksa...

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, Silivri Cezaevi’nde FETÖ’cü gardiyanlar tarafından işkence gördüğünü ve tehdit edildiğini iddia etti.

O isim için talimat: Kendini assın yoksa...
O isim için talimat: Kendini assın yoksa...
GİRİŞ 04.12.2016 16:46 GÜNCELLEME 04.12.2016 16:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesi olayında tetikçi olarak Silivri 9 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ogün Samast, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kamu görevlilerinin yargılandığı dava sırasında eşi Selma Samast'a kendi el yazısıyla bir mektup ulaştırdı.

Korktuğu için duruşmada yazdıklarını dile getiremediğini belirten Samast, mektupta öldürüleceğini belirterek eşinin durumu mahkeme heyetine duruşma sonrası iletmesini istedi.

"İFADE VERDİĞİMDE DÖVDÜLER"

Eşi de duruşma sonunda mektubu mahkeme başkanı Canel Rüzgar'a iletti. Eşinin duruşmaya getirilirken cezaevinde kamerasız bir odaya konulup 3 gardiyan tarafından dövülüp tehdit edildiğini belirtti.

Dink suikastında kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatan savcı Gökalp Kökçü'ye ifade verdikten sonra eşine cezaevinde baskıların arttığını belirten Selma Samast eşinin başka bir cezaevine nakledilmesi için mahkeme başkanından yardım istedi.

"RAMAZAN AKYÜREK DE SİLİVRİ'DE"

Samast eşinin FETÖ'den tutuklu olan sanıklarla ve Dink soruşturmasında yargılanan kamu görevlilerinden Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in kaldığı Silivri 9 No'lu L Tipi Cezaevinde bulunduğu içinde tedirgin olduğunu belirtti.

BAŞKA CEZAEVİNE NAKLİ İSTENDİ

Mahkeme başkanı Canel Rüzgar da Silivri Cezavi'nin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı olması nedeniyle savcılığa yazı yazarak Samast'ın cezaevinde ölümle tehdit edilip dövüldüğü iddiasını bildirdi. Samast'ın uzun süre kaldığı Kocaeli F Tipi Cezaevine ya da daha güvenlikli bir yere nakli konusunda yazı yazarak talepte bulundu.

"KENDİNİ AS YOKSA BİZİM ELİMİZDE KALIRSIN"

Mektup'ta işkence gördüğünü belirten Samast eşinden yardım isteyerek şu iddialarda bulundu:

"01.12.2016 tarihinde mahkemeye götürülmek üzere gardiyanlar tarafından kaldığım tek kişilik hücreden çıkarıldım. Ardından jandarmaya teslim edilmek için cezaevi çıkışında bulunan bir odaya kapatıldım. Daha sonra kapıyı açıp içeriye giren 3 gardiyan kamerasız olan odada beni darp etti.

Darp sırasında da 'Kendini as, bizim elimizde kalma. Yoksa seni zehirleyip öldüreceğiz' diye tehdit etti. Geçen haftada tek kişilik hücreye alındım. Burada da kamerasız bir odada yine dayağa maruz kaldım.

Korkudan bu yaşananları dilekçeyle kimseye anlatamadım. Duruşmada da dile getirmeye çekindim. Beni buradan kurtar. Birileriyle görüş. Yoksa buradan ölüm çıkar"

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 17
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    onu döven gardiyanların bir an önce tespit edilmesi gerekir. aynı bu işe onlar da ortak.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Dink olayı bize ermenilerin ulkemizde ne kadar güćlü olduğunu gösterdi ulkemizde bir çok insan ölüyor bunun on da biri haber olmuyor.
    Cevapla
  • Manasız parlama 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu gardiyanlara neden gardiyan denilince.uyuz oluyorlar?
    Cevapla
  • real yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Aglayip duruyorsun lakin adam akilli bit aciklama fa yapmafin. Neden vyrdun kim vut emrini verdi konus bari de olmeden bilgimiz olsun.
    Cevapla
  • konuk 7 yıl önce Şikayet Et
    türkçe yaz bizde anlayalım
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda cezaevlerinde işkence ve cinayetler var hızıyla devam ediyor. İşkencede ölenlere intihar etti raporu düzenleniyor maalesef. İnanmayanlar gitsin yerinde görsün.
    Cevapla
  • Derwişan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani 5 yıldızlı otel konforumu olacaktı
    Cevapla
  • ysd 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl gidip yerinde göreceğiz acaba? Cezaevleri müze mi ki gidip görelim?
    Cevapla
  • zeynel 7 yıl önce Şikayet Et
    Burdan böyle konuşmakla olmaz.varsa bildiğin anlat şikayet et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi