Ankara ve Antalya bombacısı aynı fotoğrafta

Ankara Merasim Sokak’taki bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı terörist Sömer ile Antalya Ticaret Odası’na saldırı düzenleyen PKK’lı terörist, aynı fotoğraf karesinde...

Ankara ve Antalya bombacısı aynı fotoğrafta
Ankara ve Antalya bombacısı aynı fotoğrafta
GİRİŞ 05.12.2016 06:50 GÜNCELLEME 05.12.2016 06:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıya ilişkin iddianamesini geçen hafta tamamlamıştı. İddianamede, aralarında PKK’nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin ile PYD lideri Salih Müslim’in de yer aldığı 68 şüpheli hakkında “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs” ile “kasten öldürme” suçlamalarından 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin eklerinde, önemli görsellere de yer verildi.

EN AZ 3’Ü CANLI BOMBA

Ek klasörlerde, saldırıyı düzenleyen PKK’lı terörist Abdulbaki Sömer’in kırsal alanda birlikte faaliyet gösterdiği diğer örgüt üyeleriyle çekilen fotoğrafları da yer aldı. Bu fotoğraflara, 21 Ağustos 2016 tarihinde Bingöl’de gerçekleştirilen operasyon sırasında etkisiz hale getiren bir teröristin üzerinden ele geçen dijital verilerden ulaşıldığı öğrenildi.

Fotoğraflarda Sömer, örgütün sözde ‘özel kuvvetler’ üyesi diğer teröristlerle görülüyor. Fotoğrafların, Sömer’in eylem için görevlendirilmesinin ardından, eylemi gerçekleştirmek üzere bölgeden ayrıldığı sırada çekildiğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Ele geçirilen fotoğraflarda yer alan örgüt üyelerinden en az 3’ünün canlı bomba eylemcisi oldukları belirlendi. Bu isimler; Ankara saldırganı ‘Zinar-Raperin’ kod adlı Abdulbaki Sömer, 8 Ekim’de canlı bomba eylemi hazırlığı yaparken bomba yüklü aracı patlatılarak ölü ele geçirilen ‘Güven Amara Roj’ kod adlı Leyla Basut ve 25 Ekim’de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) otoparkındaki bombalı araç saldırısını gerçekleştiren ve 28 Ekim’de yakalanan kadın terörist olarak sıralandı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANMIŞTI

Yakalandığında üzerinde Emine K. ve Seher K. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları bulunan kadın teröristin açık kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Sömer ve söz konusu teröristin aynı karede yer aldığı görüntü de dava dosyasına girdi.

BU FOTOĞRAF BİNGÖL’DE ELE GEÇTİ

Ankara ve Antalya bombacısının aynı karede olduğu fotoğrafın, 21 Ağustos’ta Bingöl’de düzenlenen operasyonda ele geçirildiği öğrenildi.

Habertürk

YORUMLAR 1
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Halen hayatta olan ve bundan sonra doğacak olan her kişinin parmak izi alınarak tasnif edilmelidir. Bu işlem yapılırsa yakalanan veya ölü bulunan herkesin gerçek kimliği ortaya çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde