Önder Aytaç'a Mısır koruması

FETÖ’nün beyin takımındaki isimlerden Önder Aytaç Kahire’de enselendi. Tüm girişimlere rağmen darbeci Sisi, Aytaç’ı iade etmek yerine Nijerya’ya geri gönderdi.

Önder Aytaç'a Mısır koruması
Önder Aytaç'a Mısır koruması
GİRİŞ 06.12.2016 07:38 GÜNCELLEME 06.12.2016 07:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün Emre Uslu ile birlikte algı operasyonunun başındaki isimlerden olan polis akademisi eski öğretim üyesi Önder Aytaç hakkında 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği için yakalama kararı çıkartılmıştı. FETÖ köstebeklerinin haber uçurduğu Aytaç, eşiyle birlikte 17 Kasım 2014'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İngiltere'ye kaçmıştı. Aytaç'ın yeri 2 yıllık firarının ardından Türk istihbaratı tarafından tespit edildi.

İSTİHBARAT ENSESİNDE

İngiltere'den FETÖ'nün en çok yapılanma içine gittiği ülkelerden Nijerya'ya geçtiği tespit edilen Önder Aytaç istihbarat tarafından adım adım izlenmeye başlandı. Nijerya'da FETÖ'den gelen himmet paraları ile sefa süren Aytaç market alışverişi sırasında peşindeki ekip tarafından 1 metre mesafeden görüntülendi. Yanında eşi ve kayınpederi olan Aytaç, izlendiğinden habersiz alışverişine devam etti.

Pensilvanya'dan talimat gelince Nijerya'dan ABD'ye gitmek için harekete geçen Önder Aytaç bunun için geçtiğimiz hafta Mısır'a uçmak için bilet aldı. Bu bilgili alan Türkiye hemen Mısır'daki güvenlik birimlerini uyardı. Önder Aytaç Kahire Havaalanı'nda uçaktan indiğinde büyük şok yaşadı. Mısır polisi Aytaç'ı Türkiye'nin
talebi üzerine gözaltına aldı.

DARBECİ SİSİ İADE ETMEDİ

FETÖ'nün en kritik isimlerden birisi olan Aytaç'ın Türkiye'ye iadesi için yetkililer hemen Mısır'la diplomatik temasa başladı. Tam bir hafta boyunca Türkiye'ye iadesi için yapılan girişimler darbeci Sisi'ye takıldı. İki ülke arasındaki 'Suçluların iadesi ve Adli Yardımlaşma" anlaşmasını hiçe sayan Sisi yönetimi Aytaç'ı iade etmeyerek Nijerya'ya geri gönderdi.

Nijerya'dan istenecek

Mısır'ın FETÖ ihanetine ortak olup Aytaç'ı Nijerya'ya geri göndermesi üzerine Türk makamları hemen B planını devreye soktu. Aytaç'ın iadesi için Nijerya ile temasa geçildi. Aytaç, Taraf gazetesinde yazarlık yapıp Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına kılıf olan yazılar kaleme almıştı.

(Akşam)

YORUMLAR 16
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde her konuda söylem var eylem yok...
    Cevapla
  • tayfun 7 yıl önce Şikayet Et
    bir israil gibi olamadik devlet gibi devlet namusunu yerde birakmaz
    Cevapla
  • arsinli 7 yıl önce Şikayet Et
    yani devlet niye sıkmadı diyosun ? bende aynı fikirdeyim.
    Cevapla
  • Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    yav ne miti orda yaşayan Türklerden biri çekmiş yollamışt. Suriye'de yaşadığım zamanlar bende bir sürü Turkiye'den kaçmış insanla karşılaşmıştım. biri çekip istihbarata satmistir bu resimleri
    Cevapla
  • Oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarattan ne anlıyorsun bilmiyorum ama istihbarat aynı zamanda millettir. Bir öğrenemediniz gitti.
    Cevapla
  • mohikan 7 yıl önce Şikayet Et
    nijeryadan adam mı istenir, verin orda bir kaç bin dolar, temizlesinler .. uçak parasından ucuza gelir
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    madem istihbarat peşinde ve yerini biliyor hemen infaz etsinler.
    Cevapla
  • Gerçekçi 7 yıl önce Şikayet Et
    hee gebertin gitsin ne hayır gelir bunlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira