Firari FETÖ'cüler: Satıldık

NATO'da görev yapan ve FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski subaylar, kendilerini satılmış hissettiklerini söyledi.

Firari FETÖ'cüler: Satıldık
Firari FETÖ'cüler: Satıldık
GİRİŞ 06.12.2016 22:49 GÜNCELLEME 06.12.2016 23:05
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Darbe girişiminin ardından verilen Türkiye’ye geri dönme emrine uymayarak iltica talep eden NATO subayları, 15 Temmuz’da yaşananlarla bir ilgileri bulunmadığını iddia ederek, dönen meslektaşlarının tutuklanmasının ardından bekleme kararı aldıklarını söyledi.

"KİMLİKLERİMİZ ARTIK YOK"

Deutsche Welle’e konuşan Brüksel'deki NATO karargâhında ve Mons'taki Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı'nda (SHAPE) görevli eski subaylar, isimlerinin Ankara'dan Türkiye’nin dış temsilciliklerine gönderilen şüpheliler listesinde yer alması sebebiyle NATO kimlik belgelerini ve diplomatik pasaportlarını iade ettiklerini kaydetti.

Subaylar ellerindeki tek geçerli belgenin Türkiye'ye tek yön gidişi mümkün kılacak kimlik kartı olduğunu ifade etti.

Bu arada, Belçika’da Ramstein Hava Üssü’nde görevli olan subayların da Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğu kaydedildi.

"KENDİMİZİ 'SATILMIŞ' HİSSEDİYORUZ"

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Douglas Lute’un, NATO ve ABD'nin Türk hükümetine 'standartları dikte etmek' yerine 'güven ifade etme' kararı aldığı yönündeki ifadelerini de değerlendiren subaylardan biri, bu tür yaklaşımlar karşısında 'hem kendi hükümetleri hem de NATO tarafından satılmış hissettiklerini' söyledi. 

KÜSTAH SÖZLER: TÜRKİYE, NATO’NUN EN ZAYIF HALKASI

Diğer bir subay ise "Bir ittifak ancak en zayıf üyesi kadar güçlüdür" diyerek NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye'nin şu an ittifakın en zayıf halkası olduğunu iddia etti.

YORUMLAR 76
  • ibrahim metin 7 yıl önce Şikayet Et
    1 dolar bile etmezsiniz
    Cevapla
  • Aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    Hainler zaten ülkesini kucuk görür
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hainler dış devletlerin yaptığı gibi Türkiye ye hakaret ederek günahlarını zin üstünü örtemezsiniz cezanizi çekeceksiniz hem bu dünyada hemde ahirette
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye güçlü devlettir tabiki kanı bozuk insan çıkabilir ama türk insanı kendini ve de kanı pahasına müçadele verir vatanı ve de mileti bayrağı için müçadele verir o bayrak türk mileti anlı diktir
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    soyu bozuk olandan başka ne beklenir bunların mayası bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!