Sıra Kandil'de PKK'lılar korkudan bakın ne yapıyor

TSK'nın 'taarruz' stratejisiyle sürdürüğü operasyonlarla sıkışan PKK'lılar sıra Kandil'e gelince İran'a kaçmaya başladı.

Sıra Kandil'de PKK'lılar korkudan bakın ne yapıyor
Sıra Kandil'de PKK'lılar korkudan bakın ne yapıyor
GİRİŞ 07.12.2016 09:50 GÜNCELLEME 07.12.2016 09:53
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Terörle mücadelede strateji değişikliği yapılarak savunmadan 'taarruza' geçilmesiyle beraber Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Hem yurtiçinde hem de sınır ötesinden kararlılıkla sürdürülen operasyonlarda PKK'ya büyük darbe vuruldu. Kış aylarında da aralıksız sürdürülen operasyonlarla PKK'nın kış üstlenmesine izin verilmiyor.

SIĞINACAK YERLERİ KALMADI

PKK'ya yönelik "her noktada, her şartta operasyon" stratejisinin benimsendiği yeni mücadele konsepti gereği yapılan kara ve hava operasyonları ile kanlı örgüte "sığınılacak" yer bırakılmıyor.


SIRA KANDİL'E GELİNCE KAÇMAYA BAŞLADILAR

Terör örgütü PKK, Kuzey Irak’taki kampları terk ederek Kandil’in İran tarafına kaçıyor. Daha önce 200-300 kişilik kalabalık gruplar halinde hareket eden teröristler 4-5 kişilik küçük gruplara bölündü

Kandil, terör örgütü yöneticilerinden başlarının çaresine bakmalarını, örgüte katılımları yerel düzeyde organize etmelerini, bölgesel şekilde karar vererek eylem yapmalarını isterken, "Halkı kazanmamız lazım" talimatı verdi. Bunun üzerine devlet, terör örgütünü il ve ilçelerden tamamen temizleyip kırsala sıkıştırmayı, örgüt mensuplarının teslim olmasını sağlamayı sonra da vatandaşla bağını kesip mücadeleyi sürdürmeyi kararlaştırdı.

HALK DEVLETİNE GÜVENİYOR

Aralıksız sürdürülen mücadele ile örgüt Kandil'e çekildi. İllerdeki üst düzey teröristler etkisiz hale getirildi. Ağır kayıplar veren terör örgütünden 2016 yılında 457 terörist kaçarak adli makamlara teslim oldu. Yıllardır girilemeyen yerler terörist unsurlardan temizlendi. Bölge halkının devlete güveninin pekiştirilmesiyle birlikte Kandil'e peş peşe hava operasyonları başlatıldı.

KÖYLERE KAÇIYORLAR

Kırsalda yedikleri büyük darbeler ile hareket kabiliyetini yitiren, ardından da beli kırılan terör örgütü PKK'da 'çözülme' hızlandı. Kandil'in Irak tarafında kış yapılanmasına izin verilmeyen teröristler panik halinde Kandil'in İran tarafındaki köylere kaçmaya başladı. Teröristler, Haftanin, Sinaht, Kanimasi, Hinere, Hakurk bölgelerinin sarp ve dağlık kesimlerinden 200-300 kişilik gruplar halinde Türkiye'ye sızıyordu. Kararlı operasyonlarla dağılma süreci hızlanan örgüt, militanları büyük gruplar yerine 3'erli 5'erli küçük gruplara ayırdı. Örgütün üst düzey yöneticileri militanlara 'sivil yerleşim yerlerinde saklanmayın' talimatı verdi.

TERÖR TÜRKİYE SINIRINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Terörün kökünü kazımakta kararlı olan devlet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile işbirliği yaparak Irak'ın Kandil ve Sincar bölgelerinde 'kalıcı' adımlar atılarak buralar 'terör üssü' olmaktan çıkarılacak. Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümetinin de PKK'ya karşı tavrını sertleştirmesinin ardından PKK'yı daha önce saklandıkları köylere girememe korkusu sardı. Ayrıca Kandil'de bulunan terör örgütü PKK'nın sözde üst yöneticilerine karşı nokta operasyonlar sürdürülecek.

SAVAŞ UÇAKLARI PKK'YI VURDU

TSK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, dün akşam saatlerinde Diyarbakır / Hani kırsalında, savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen biri silah mevzii, diğeri de terörist barınağı olan iki hedefin imha edildiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7, SABAH, AA
YORUMLAR 55
  • İran 7 yıl önce Şikayet Et
    İran bu bölgenin en tehlikeli düşmanlarından biri ... Özellikle Türkiye'yi sevmezler, ben sevmeme sebeplerinden birinin nato ülkesi olmamızla ilgili olduğunu düşünüyorum... Gâvura harcamadıkları enerjilerini korkakça bize harcıyorlar... Bizi bu hale getirenler iyilik yüzü görmesinler.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 7 yıl önce Şikayet Et
    iranı ve pkk'yı Allaha havale ediyorum ve tüm İslam düşmanlarınıda
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    İRAN IRAK SURİYE ERMENİSTAN toprakları bunlara yıllarca savunma hattı oldu..Ne kadar çok üzerimize politika yapan ülkeler varmış..Bizleri tehdit olarak görmelerinin nedeni nedir diye sorduk mu hiç kendimize..Neden Pkk Azerbaycanda kırgızistanda tataristanda türkmenistanda duabaide arabistanda örgüt bayrağı açmıyor veyahut savunma hattı kuramıyor ..İşte bunun altında yatan gerçek ortada..İRAN Kendince ABD ye kafa tutuyor ama PKK lıların topraklarına girmesine savunma hattı kurmasına mani olamıyor çok tuhaf???
    Cevapla
  • Memmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Terör öldürmekle bitmez bilgiyle,eğitimle,para kaynaklarını keserek biter.dağa çıkanın ailesi ve o genci eyit imkan ver devletin gücünü ve imkanları göster ölüme pisi pisine kimse gitmez.halkı bilnçlendirdik bak desteği çektiler daha fazla bilgilendirmeli ve askerimiz polisimiz daha şevkatli ve ilgili olmalı.buna rağmen halen dağa çıkıyorsa vatan hainidir ve karşılığı bellidir ölüm ölüm ölüm.Ne mutlu TÜRK'üm diyene.
    Cevapla
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izni ile ölüm olup üzerinize çökecegiz nereye giderseniz gidin bizden kurtulamayacaksınız sonunuz yakın bizden korkun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat