Kar yağışı nedeniyle 10 ilde okullar tatil edildi

Ordu, Bolu, Artvin ve Karabük'te kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

GİRİŞ 08.12.2016 07:47 GÜNCELLEME 08.12.2016 11:57

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mesudiye'de yarın eğitim öğretimin gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

Bolu

Bolu'nun Mengen ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mengen'de eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

Karabük

Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ve Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Öte yandan yine kent genelinde kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayıldığı, iznin kamuda çalışan hamile personeli de kapsadığı belirtildi.

Artvin

Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildi.

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ardahan

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Posof'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle birçok köy yolu ile karayolları kapandı. Posof'u Damal ilçesine bağlayan deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı geçidi bugün saat 06.00'da, Ardahan- Şavşat Karayolunun ise saat 07.30 itibariyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Doğu'da dondurucu soğuklarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ardahan'ın Göle ilçesi dün gece sıfırın altında 24.6 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler Ağrı'da sıfırın atlında 18.6, Palandöken Dağı'nda 18.5, Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde 16.8, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13.4, Kars'ta 11 dereceyi gösterdi.

Trabzon

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerindeki tüm okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.

Ortahisar ilçesine bağlı Akoluk, Bulak, Dolaylı, Düzyurt, Gölçayır, Karakaya, Karlık, Pınaraltı, Keleşli, Sayvan, Uğurlu ve Yeşilova mahallelerindeki ilk ve ortaokullar ile bu bölgelerden ilçe merkezine taşınan öğrenciler için de aynı kararın alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akçaabat ilçesine bağlı Acısu, Aydın, Ağaçlı, Akpınar, Erikli, Meşeli, Demirci, Demirkapı, Dörtyol, Sebat, Sertkaya, Şinik, Işıklar, Işıklar Orta, Akçaköy, Uçarsu, Uğurlu, Hakkı Altıntaş, Metinkale, Pırasoğlu, Kaleönü Murat Köse ilkokul-ortaokulları, Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin yanı sıra Araklı ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okulların dışındaki tüm okullar ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin eğitimine ara verildi."

Beşikdüzü ilçesinde köy okullarından merkeze taşınan öğrencilerle de bir gün eğitim öğretim yapılmayacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çarşıbaşı ilçesinde Yavuz, Yavuz Fatih, Kovanlı, Şahinli, Kadıköy ilk ve ortaokulları ile ilçe merkezine taşınan öğrenciler, Hayrat ilçesinde taşımalı eğitimdeki öğrenciler, Sürmene ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okulların dışındaki tüm okullar ile ilçe merkezine taşınan öğrenciler, Yomra ilçesinde Çamlıyurt, Maden, Oymalı, Özdil ilk ve ortaokulları ile bu bölgelerden ilçe merkezine taşınan öğrenciler için de eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir."

Giresun'da 3 ilçede eğitime ara

Giresun'un Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullar bugün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam bölgede etkili olan kar nedeniyle üç ilçenin yanı sıra merkeze bağlı Okçu Köyü İlkokulu-Ortaokulu ile Dereli ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildi.

Rize'de 2 ilçede eğitim yapılmayacak

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Gümüşhane

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Kürtün ilçesinde aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar nedeniyle, herhangi olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm eğitim öğretim kurumlarının bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!