"Kaymakamı şehit edenler Kürtlere zulüm ettiler"

Mardin'in Derik ilçesinde vatandaşlar, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlere tepkisini sürdürüyor.

"Kaymakamı şehit edenler Kürtlere zulüm ettiler"
"Kaymakamı şehit edenler Kürtlere zulüm ettiler"
GİRİŞ 08.12.2016 11:34 GÜNCELLEME 08.12.2016 11:34

Derik'te, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasım'da Kaymakamlıktaki makamında bulunduğu sırada teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Safitürk için tutulan matem sürüyor.

Kişiliği ve hizmetleri ile ilçede sevgiyle anılan Safitürk'ü kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü gibi yaşayan vatandaşların, PKK terörüne tepkisi dinmiyor.

"Kürtlere hizmet sunuyordu"

Vatandaşlardan Abdurrahman İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Safitürk'ün babasını en kısa sürede ziyaret ederek, onun ellerinden öpeceğini söyledi.

Safitürk'ü şehit edenlerin Kürtlük ile bir alakasının bulunmadığını dile getiren İnce, "O mübarek Kaymakamı şehit edenler bilsinler ki kendileri Kürt değildir. Asıl Kürtler biziz. Kaymakamı şehit edenler Derik'e hakaret ettiler, Kürtlere zulüm ettiler. Kaymakam Safitürk Kürtlere ve Deriklilere hizmet sunuyordu." dedi.

Terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getiren İnce, Safitürk'ün öz kardeşi gibi olduğunu vurgulayarak, "Bunlar haindir. Derik'i yıkmak için bu planı hazırladılar. Kaymakamın hizmetine dayanamadılar. Kaymakamın o güzel yüzüne dayanamadılar ve şehit ettiler. Onun yokluğunu içimizde hissediyoruz." diye konuştu.

"Kaymakamımızın eksikliğini hissediyoruz"

Hikmet Erol, Safitürk'ün çok iyi bir kaymakam olduğunu belirterek, sürekli vatandaşlarla bir arada bulunduğunu aktardı.

Safitürk'ün eksikliğini her zaman hissettiklerini dile getiren Erol, şöyle konuştu:

"Kendisini hiçbir zaman kaymakam gibi görmüyor, Derikli bir vatandaş olarak görüyordu. Her zaman Derik'e hizmet etmek için elinden gelen bütün çabayı sarf ediyordu. Onu katlettiler. Çalışmalarını, hizmetini, Derik'e sahip çıkmasını hazmedemedikleri için onu şehit ettiler. Kaymakamımızın eksikliğini hissediyoruz. Biz o güzel insanı kaybettik ve şimdi onun farkına daha çok varıyoruz. Yeni kaymakamımızdan beklentimiz, şehit Safitürk'ün bayrağını alıp, onun yolunu devam ettirmesidir."

"Onu hiç unutmayacağız"

Safitürk'ün fotoğrafını elinde taşıyan ortaokul öğrencisi Hasret Su, kendisini çok sevdiğini, onu kaybetmenin üzüntüsünü aklından çıkaramadığını söyledi.

Su, Safitürk'ün eğitime önem veren biri olduğuna işaret ederek, "Bize park yaptı, oyun alanları yaptı. Onu hiçbir zaman unutmayacağız ve onu çok özlüyoruz. Keşke elimdeki resmi yerine kendisi yanımızda olsaydı." sözlerine yer verdi.

Merve Abik de Safitürk'ün kendileri için güzel hizmetler yaptığını belirterek, "Öğretmenlerimiz, Kaymakamımızı bize sürekli anlatıyorlar. Şehit olup aramızdan ayrıldığı için çok üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!