Yunanistan'daki darbeci hain: Korkuyorum

15 Temmuz sonrası Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan Türk askerlerinden biri Spiegel dergisine konuştu, 'korkuyorum' dedi.

Yunanistan'daki darbeci hain: Korkuyorum
Yunanistan'daki darbeci hain: Korkuyorum
GİRİŞ 09.12.2016 23:03 GÜNCELLEME 09.12.2016 23:09
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle Dedeağaç'a kaçan sekiz askerden biri olan Yüzbaşı Feridun Çoban, Almanya'nın Türkiye düşmanı haber dergisi Spiegel'e yaptığı açıklamada Türkiye'ye iade edilmemesini istedi.

"BENİ İADE ETMEYİN KORKUYORUM"

Yunanistan'daki mahkemenin hakkında iade kararı verdiği askerlerden biri olan 36 yaşındaki Çoban, mahkemenin kararı nedeniyle şaşkın olduklarını ifade etti. Çoban, başka hakimlerin diğer beş asker hakkında iade edilmemeleri yönünde karar aldıklarına işaret etti. Çoban hayatı nedeniyle korktuğunu söyledi.

"ONURUM(!) ÇİĞNENECEK"

Ölüm korkusuyla yaşadığını, eğer Türkiye'ye iade edilirse insan hakları ve onurunun çiğneneceğinden korktuğunu söyleyen Çoban, "Ankara sizi darbecilikle suçluyor. Siz darbe girişimine katıldınız mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Biz yanlış birşey yapmadık. Yasadışı birşey yapmadık. Sadece bu olayla ilgili olarak değil, bütün hayatımız ve bütün subay olarak görev yaptığımız süre boyunca da. Sadece arama ve kurtarma ekibi olduğumuzu mahkemeye anlattık. Huzursuzluklar sırasında korkudan kaçtık. Darbe girişimi ile ilgimiz yok."

YUNANİSTAN'DAKİ YARGI SÜRECİ

Yunanistan'da Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu askerlerden 5’inin Türkiye'ye iade edilmemesine, 3'ünün ise iade edilmesine hükmedilmişti.

Üç yüzbaşı hakkında iade kararını veren Atina'daki  mahkeme, "devleti yıkmaya çalışmak ve meclisin toplanmasını engellemek" gerekçeleriyle Türkiye'nin iade talebini haklı bulmuştu. Savcılık iade talebine itiraz ederken askerlerle ilgili şimdi Yüksek Mahkeme'nin kararını vermesi bekleniyor.

KAYNAK: DW
YORUMLAR 60
  • ali coşkun 7 yıl önce Şikayet Et
    merak ediyorum darbe oldaydi ve biriside sana korkuyorum deseydi sen nasil davranirdin sakın demeki şöyle böyle daha oluşmadan o kadar cana kıydınız
    Cevapla
  • Filinta 7 yıl önce Şikayet Et
    Asker adam yiğit demektir.merttir.Yedığınız içtiğiniz haram olsun.Elin gavuruna yalvaracağına ,
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce Allahtan kork.
    Cevapla
  • fatih aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan bir şey nasıl çiğnebilir ki?
    Cevapla
  • jandarma 7 yıl önce Şikayet Et
    Biri onur mu dedi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...