ABD'deki depremi önceden bildi, Türkiye'yi uyardı!

Kaliforniya’da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremi önceden bilen Kadir Sütçü: “2016 yılı kurak geçti. Kuraklığın 2017’de bir faturası çıkarsa Türkiye’de 6,0 altında olmaz”

GİRİŞ 10.12.2016 08:51 GÜNCELLEME 10.12.2016 09:27
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kaliforniya eyaleti yakınında 6, 8 büyüklüğünde meydana gelen depremi bir hafta önceden Amerikalı sismologlara haber verdiğini açıklayan deprem tahmincisi Kadir Sütçü, “Minimum 6,5 büyüklüğünde deprem olacak diye sismologlara haber verdim”  dedi. Türkiye’nin 2016 yılında büyük bir kuraklıktan geçtiğine dikkat çeken Sütçü; “Kuraklığın 2017’de bir faturası çıkarsa Türkiye’de 6,0 altında olmaz” dedi. 

TÜRKİYE İÇİN 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI

Karıncaları inceleyerek deprem tahmininde bulunan emekli bilgisayar öğretmeni deprem tahmincisi Kadir Sütçü özellikle küresel ısınmanın faturasının Türkiye açısından risk oluşturduğunu söyledi.  Bu yıl Şubat ayında sıcaklık dengesinde artış yaşandığını söyleyen Sütçü; “Bu sıcaklıklar bir şeyin belki önceden öngörüsü diye düşünüyorum.1998 yılında da büyük bir sıcaklık ve su kıtlığı olmuştu. Ama şuan İstanbul’daki su durumunu çok iyi korudular. Susuz kalmadı. Ama 2016 yılı gerçekten çok kurak geçti. Bu kuraklığın 2017’de bir faturası çıkarsa Türkiye’ye bu 6,0’ın altında olmaz” dedi.

KASIM AYI DEPREMLERLE GEÇTİ

Fay yoğunluğundaki hareketliliği saat aralıklarla incelediğini belirten Sütçü, “Sıcaklıkların faturasının bir yerlere kesilmesi gerekiyor. Fay yoğunluğunda Türkiye ve çevresinde onun için çok dikkatli takip ediyoruz.4 saatlik aralıklarla karınca laboratuarımızı takip edip internet sitemize tahminleri yazıyoruz. Örneğin Kasım ayında çok büyük oranda yoğun depremler yaşadı dünya” dedi.

METEOROLOJİ ŞANS OYUNLARI GİBİ

Meteorolojik parametrelerdeki yaşanan yanılmaların deprem riskini arttırdığını söyleyen Sütçü, “Şuanda meteorolojik parametreleri maalesef şans oyunu gibi görüyorum. 2003 yılından beri gözlemliyorum.  Kar yağışı ile depremler arsında. Bu da meterolojik parametlerin depremleri etkilediği bal gibi görünüyor. “görülmez” diyenlere selam olsun. 2015 yılının Eylül ayından  itibaren yaptığımız tahminlerdeki tutma oranı yüzde 92’dir. Depremlerle meteorolojik parametreler arasındaki  ilişki yüzde 100 tutmuş olarak görülür. Bunu biz sadece kısıtlı imkanlarımızla yapıyoruz. Tam teşekküllü meteoroloji istasyonlarının yanına karınca laboratuarı kurulduğunda bu karınca laboratuarları da  o yörede 1200 kilometre çevreyi tarayarak depremleri tahmin etmek mümkün olacaktır” diye konuştu.

“AMERİKALI SİSMOLOGLARA DEPREMİ ÖNCEDEN SÖYLEDİM”

 ABD'nin Kaliforniya eyaleti yakınında 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremi, 1 Aralık 2016’da Amerikalı sismologlara önceden haber verdiğini ancak dikkate alınmadığını açıklayan Kadir Sütçü şunları söyledi: “Ayın 1 ‘İnde Kaliforniya’daki depremi yazdık.1 Aralıkta ben bütün Amerika’daki sismologlara Kaliforniya’da deprem olacağını gönderdim. Minimum 6,5 maksimum 7,5 olarak gönderdim. Depremlerle meteorolojik parametreler arasındaki bu öngörüyü göremiyorlar. Çünkü bununla ilgili çok sansasyon olur, eğer “evet” deseler. Çünkü Bilim sil baştan değişiyor. Yer ve uzay bilimini yeniden organize etmeleri lazım. Bilimde de sahte bilim oluşmuş. Gerçek bilim sahte bilime yer vermez.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 28
  • yusuf d 7 yıl önce Şikayet Et
    ulkemde bilim adina biri bişey yapsın dersiniz hatalı bile olsa destek olunacak yerde kostek olursunuz .siz ne yaptınız kardeşim taş ustune taş koymuşlugunuz yok
    Cevapla
  • İBB 7 yıl önce Şikayet Et
    sağolsun İBB'miz büyük inşaat firmalarını eski yapılaşmalı semtleri dönüşüm yapmaktan kurtarmak için her zaman orman ve askeriye kıyısı ve dere yatağı boş arazilere gökdelen yapımı izni veriyor!(misal kağıthane-maslak arası çok)
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    belli bir fay hattı boyunca bir yerde deprem başlamışsa devam edeceği öngörülerek bir tahminde bulunulabilir..Bilmişmiş..Bilmek demek günü ve saati ile haber vermek demektir..İlk olanları niye bilemedin ya! Sormazlar mı adama?
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Depreleri önceden bilip hava atacağımıza geleceği nasıl olsa kesin olan depremlere karşı hazırlıklı olup zararı en minimuma indirgeyecek önlemleri almayı prensip edinmeliyiz. Ondan sonra gelsede gelmesede pek fark etmez.
    Cevapla
  • Kadir Sütçü 7 yıl önce Şikayet Et
    Depremler ile meteorolojik parametreler arasındaki ilişkiyi gösteriyoruz.
    Cevapla
  • YUSUF 7 yıl önce Şikayet Et
    BU yılın başlangıcında çok şiddetli kar yağdı ve yağışlar oldu. 10. Aydan sonra yağış pek verimli olmadı. Ama buda bu yıl kurak geçti denilemez. Türkiyenin en Büyük eksikliği Brajlar ta Dedemin çocukluğunda inşa edildi. O zamanlar nüfus 3 milyon iken istanbulda. Şuan nüfus 17 milyon. Hjalen aynı baraj ile istanbula su veriliyor. Bence Zai olan suyun kıymetini bilmek gerekir. Alanlar genişletilip içme suyu barajları yapılmalı. Yağan yağmur denize akıyor ondan sonra 17 milyonluk nüfusa halen eski barajdan su verirseniz yetişmez tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor